WIJDEMEERSE WEBKRANT
Onderhoud Boekesteyn
's-Gravelan, vr 27 augustus 2010

Op 30 augustus wordt door Natuurmonumenten op de buitenplaats Boekesteyn in 's-Graveland onderhoud uitgevoerd op de bomen en de struiken.

persbericht

Werk in uitvoering op de buitenplaatsen

Op 30 augustus gaat Natuurmonumenten verder met het herstel op de Buitenplaats Boekesteyn in ’s-Graveland. Naast en achter het landhuis worden oude afgetakelde bomen en doorgeschoten struiken verwijderd. Ook de omgeving van de bosvijver achter het landhuis wordt hersteld. Dit rooiwerk wordt uitgevoerd in het kader van het grote herstelplan van de ’s-Gravelandse Buitenplaatsen, waar Natuurmonumenten in 2008 mee is gestart.

De eeuwenoude buitenplaatsen zijn toe aan een grote opknapbeurt om bestaande natuurwaarden te behouden en de aanwezige cultuurhistorische elementen te herstellen. Ook moeten er voldoende recreatiemogelijkheden zijn voor het groeiend aantal bezoekers.

De oorspronkelijke parkaanleg is het uitgangspunt en met het opschonen van de parkbossen worden oude structuren van lanen en paden weer zichtbaar. Met de aanplant van nieuwe bomen en struiken wordt de variëteit in de begroeiing ook weer hersteld.

Het is een forse ingreep. Vooral de oude bomen dichtbij de landhuizen kunnen een gevaar opleveren met het toenemend risico van afbrekende takken en omvallende bomen bij harde windvlagen. In bosvakken verder van de huizen zullen delen uitgedund worden, waarbij oudere bomen kunnen blijven staan in verband met aanwezige natuurwaarden, zoals nestholtes voor vleermuizen.

In september wordt ook verder gegaan met herstelwerkzaamheden op de naastgelegen buitenplaats Schaep&Burgh en op Gooilust aan het Zuidereinde in ’s-Graveland.

Tijdens de werkzaamheden  worden enkele wandelroutes voor het publiek omgeleid. Informatie hierover verschijnt op nieuwe terreinborden. Schoolexcursies, speurtochten e.d. zijn tot 2 oktober niet mogelijk in dit gebied. Informatie over alternatieven kan men ophalen bij het Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten, Noordereinde 54B, ’s-Graveland.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
17 gr.
windkr. 3