WIJDEMEERSE WEBKRANT
Over Zwerfvuil
Ankeveen, di 29 september 2009

Patrick Kreuning reageert op de ingezonden brief van Claudia Millenaar over het zwerfvuil.

ingezonden brief
(iets ingekort)

Geachte mevrouw Millenaar,

Ik ben het niet helemaal met u eens, Nederland word steeds asocialer. Uw opmerking over de automobilist... Tja, als fietser ben je vaak niet blij met automobilisten en dat is ook vaak wederzijds zo. Zelf heb ik afgelopen jaren twee maal onder een auto gelegen en ik zal het maar niet hebben over de bijna ongelukken, die zijn niet te tellen. En dat terwijl ik me zoveel mogelijk aan de verkeersregels houd. Maar een automobilist heeft het tegenwoordig druk met het instellen van zijn tom-tom, mobiel bellen, op de radio zoeken etc. Daardoor wordt het verkeer ook steeds onveiliger, acties als bij de Klapbrug zijn daarom ook zo belangrijk.

Wat de vervuiling betreft, kijk eens naar de hondenpoep, 20-40 jaar geleden ruimde nog bijna niemand de uitwerpselen van zijn viervoeter op, zelf ben ik absoluut geen vriend van honden, als postbesteller heb ik het regelmatig met die beesten aan de stok, maar ik moet zeggen dat er toch mensen zijn die wel netjes de afvalproducten in een zakje doen. Dat de mensheid vervuilt en kennelijk graag in zijn eigen vuil leeft, dat schijnt zo te horen. Dat is al eeuwen zo, de mens is de grootste bedreiging voor deze aarde en alles wat daar op leeft.

Aan de andere kant ben ik het ook wel met u eens, dat we met zijn allen steeds asocialer worden, maar dan vooral op het gebied van de politiek.
Wat voor mooie beloften gaan de dames en heren ons dit keer weer toezeggen, beloften die ze niet waar kunnen maken. Hoeveel gaat de ozb omhoog en hoeveel mensen komen er in de financiele problemen door het overheidsbeleid? De voedselbanken zijn er niet voor niets gekomen, maar voor een welvarend land als Nederland is het eigenlijk een schande dat ze nodig zijn. Balkenende zei jaren geleden "Na het zuur komt het zoet", wanneer het zoete dan komt? vraag ik me af.

Patrick Kreuning
Ankeveen

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
motregen
17 gr.
windkr. 4