WIJDEMEERSE WEBKRANT
Stukken ook voor Publiek
Loosdrecht, di 29 september 2009

Wim van Oudheusden wil dat de vergaderstukken bij de raad ook voor het publiek beschikbaar zijn. En hij wil een kopie van uitgereikte documenten.

ingezonden brief

Donderdag bleek bij de raadsvergadering, dat het de gewoonte is zaken geheim(zinnig) te houden. Bij de inspreekster over de Klapbrug werd haar tekst met een goeduitziende oplossingsrichting voor nu en later geheim te moeten worden gehouden voor het publiek op de tribune.

Immers, de kopieen werden verdeeld onder raad, B@W, pers en ambtenaren, maar niet onder het aanwezige publiek. Toen ik daarom verzocht werd me medegedeeld, dat dit de opdracht was. Ik drong aan op kopieen voor ieder, maar kreeg waarschijnlijk als enige ook alsnog een kopietje.

Even later bleek dat een rapport over Eikenrode dat al vanaf maart op het gemeentehuis lag pas in september aan de raad werd gegeven. Verder gaat men hierover in beslotenheid verder vergaderen.

Waarom liggen er bij de ingang niet gewoon setjes van ALLE vergaderstukken en krijgen we als toehoorders tijdens de vergadering niet een kopie als er een wordt uitgedeeld?

Kost deze vorm van democratie teveel, of moet er zo weinig mogelijk naar buiten worden gebracht door het College, of is het de bedoeling dat er geen publiek meer komt????

namens AP at W
Wim van Oudheusden
www.anderepolitiekwijdemeren.nl

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
motregen
17 gr.
windkr. 4