WIJDEMEERSE WEBKRANT
Cross: Sprinters en Kevers
Nederhorst den Berg, zo 27 september 2009

Er doen dit jaar aan de autocross in Nederhorst den Berg nog meer coureurs mee dan in 2008. Hier nog wat mededelingen voor bezoekers.

ingezonden bericht

Mededelingen voor bezoekers van de autocross op 3 oktober 2009

Er doen dit jaar aan de autocross in Nederhorst den Berg nog meer coureurs mee dan in 2008.

In de snelle sportklassen zoals de Sprinters en de Kevers komt de landelijke top weer aan de start, waaronder natuurlijk de Bergse topcoureurs zoals Jan Maarten en Sebastiaan Schuurman, Jasper Pouw, Martin Kroon, Kees Snel, Huib Versluis en vele anderen. Ook in de crazy race zullen tientallen coureurs uit Nederhorst den Berg, Ankeveen, Kortenhoef, Loosdrecht en 's Graveland hun kunsten vertonen.

Er starten op 3 oktober maar liefst 6 verschillende klassen in 8 verschillende groepen, die allemaal 3 manches en een finale rijden. Na de finales is er eerst tijd voor de prijsuitreiking. Maar direct daarna sluiten we de dag af met een sensationele afvalrace. Waar maar 1 regel geldt: ALLES MOET KAPOT!!!

Nieuw in de afvalrace is het poldermoeras. Met een extra premie en de Gouden Knut Trofee voor de coureur die op de meest spectaculaire wijze een collega het moeras in weet te duwen.

Wedstrijdterrein

Het wedstrijdterrein is gelegen aan de Meerlaan in Nederhorst den Berg, naast Manege Laanhoeve. De wedstrijd start om 10.00 uur als waarnemend burgemeester van Wijdemeren Karen Heerschop het startsein geeft voor de eerste manche.

Komt u zoveel mogelijk op de fiets of lopend. Voor fietsers en wandelaars is er een toegang via de Googweg, langs de Spiegelplas. De gemeente Wijdemeren heeft een parkeerverbod ingesteld op de Meerlaan/Randweg. U kunt parkeren op één van de 2 parkeerterreinen aan de Meerlaan (€ 2 per auto, eigen risico). De verkeersregelaars van de IJsclub Nederhorst wijzen u de weg. De opbrengst van het parkeren komt ten goede aan de overdekte ijsbaan die de ijsclub deze winter weer opbouwt in Nederhorst den Berg.

Kinderen onder 12 jaar mogen gratis langs de kassa op het wedstrijdterrein. Tot 16 jaar is de entree € 5, daarboven € 8.

Hou het veilig

Cross Team Nederhorst verwacht een wedstrijd met hoge snelheden en veel spektakel. Werkt u alstublieft mee aan het waarborgen van uw eigen veiligheid. Blijf achter de afzetting, wees voorzichtig in het rennerskwartier, houd toezicht op uw kinderen en volg stipt de aanwijzingen op van onze medewerkers. U bent bij de autocross te gast op eigen risico, dus houd het veilig!

Voor een hapje en een drankje kunt u terecht bij de catering die met 3 wagens aanwezig is op het terrein.

Meer informatie over de wedstrijd staat op de website www.crossteamnederhorst.nl. Bij onverhoopt veel regen in de dagen voor de wedstrijd zal de cross niet door kunnen gaan. Mededelingen hierover komen ook op de internetsite. Cross Team Nederhorst wenst alle bezoekers veel plezier en alle coureurs een mooie sportieve wedstrijd toe!

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
20 gr.
windkr. 2