WIJDEMEERSE WEBKRANT
Beroep tegen Waterpeil
Loosdrecht, vr 4 september 2009

De commissie Ruimte en Economie wil dat het college in beroep gaat tegen een besluit inzake het waterpeil van de Loosdrechtse Plassen.

Wat wij missen in onderstaand persbericht is: "Waarom?". Waarom wil de commissie dat er beroep wordt aangetekend? Het staat er niet in. Wij gaan het vragen en laten u het weten. Red. WWK.

persbericht

Commissie vraagt college in beroep te gaan tegen (water)peilbesluit Loosdrechtse Plassen

Op 2 september 2009 sprak de commissie Ruimte en Economie over het waterpeil van de Loosdrechtse Plassen. De commissie verzocht B&W in beroep te gaan.

Waterpeil omlaag

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland gaven op 30 juni 2009 goedkeuring aan het peilbesluit voor de polders Loenderveen en Muyeveld. De Loosdrechtse plassen met Vuntus en de Breukeleveensche Plas maken deel uit van de polder Muijeveld. Het (water)peilbeheer wordt door het waterschap Amstel, Gooi en Vecht (AGV) gevoerd volgens het z.g. Plassencontract. Het peilbeheer wordt op dit moment, rekeninghoudend met de ecologie, in de plassen gevoerd op een minimum peil van NAP–1,18 m en een maximum peil van NAP –1,06 m.
In het ontwerp watergebiedsplan stelde AGV dit voorjaar voor het waterpeil vast te stellen op NAP –1,05 m tot NAP -1,20 m. Het waterpeil van de Loosdrechtse Plassen wordt daarmee lager. Het goedgekeurde Watergebiedsplan komt in de plaats van het Plassencontract.

Beroep

De gemeente kan in beroep gaan tegen het goedkeuringsbesluit van Gedeputeerde staten bij de Rechtbank in Haarlem, Sector Bestuursrecht. Het college van burgemeester en wethouders schatte de kans op een succesvol beroep klein in, omdat het nieuwe peil niet in strijd is met het Plassencontract. Desondanks vindt de commissie Ruimte en Economie unaniem dat het beroep moet worden aangetekend.

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
16 gr.
windkr. 5