WIJDEMEERSE WEBKRANT
Actie voor Bibliotheek
Wijdemeren, wo 27 oktober 2009

Anne Wertheim uit Kortenhoef is een actie gestart om de forse bezuinigingen op de bibliotheek in Loosdrecht tegen te houden.

ingezonden brief

Beste en geachte lezer,

In de week Tegen het Analfabetisme en in het licht van Nederland Leest hebben B en W van onze gemeente (Wijdemeren) de gemeenteraad voorgesteld om in te stemmen met een voorstel om de biliotheek en leeszaal in Loosdrecht zodanig te korten dat zij haar functie niet meer naar behoren kan uitoefenen.

Van de € 315.000 wordt voorgesteld € 150.000 te schrappen; dat is 45%. (Overige gesubsidieerde activiteiten worden 10% gekort). Dit betekent dat de Bibliotheek Wijdemeren haar deuren moet sluiten. Ik vind het moeilijk te verteren dat de bibliotheek de rekening moet betalen voor de gemeentelijke tekorten zonder een goed doordacht alternatief. Hoe belangrijk vinden wij de kenniseconomie?

Ik zou u/jullie willen vragen je te uit te spreken als "Verontruste Lezer" om daarmee de Raad en B en W van de gemeente Wijdemeren ervan te overtuigen hun besluit vooralsnog op te schorten, totdat voldoende studie is verricht naar alternatieven, en het definitieve besluit over te laten aan de nieuw te kiezen Raad in maart 2010. De gemeenteraad vergadert hierover op 11 november aanstaande. Er is dus haast bij.

Steun s.v.p. deze oproep opdat B en W op 11 november a.s. geen ondoordachte of niet goed gefundeerde beslissingen neemt. RED DE BIBLIOTHEEK door een protest te zenden naar : reddebibliotheek at debibliotheek.org met kopie naar de wethouder van cultuur: nh.schenkkan at wijdemeren.nl.

Een van de alternatieven: De bibliotheek te korten met een evenredige bezuiniging van 10% - zoals de andere instellingen. Naar mogelijke andere alternatieven wordt nog studie verricht. Daar is tijd voor nodig.

Met vriendelijke groet en bij voorbaat dank,

Anne Wertheim,
lezer/lener van de bibliotheek,

Kortenhoef

P.S. Het bestuur en de directie van de Stichting De Bibliotheek steunen dit initiatief van harte.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

Naschrift redactie WWK:

  1. De raadsvergadering op 11 november, waarover Anne Wertheim in haar ingezonden brief spreekt, is de begrotingsbehandeling die op 11 en 12 november plaats vindt. Op 11 november begint de vergadering om 20.00 uur. Op 12 november gaat hij verder om 14.00 uur.
  2. Wilt u gaan mailen naar de wethouder en de bibliotheek, vervang dan " at " door "@".
bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
14 gr.
windkr. 2