WIJDEMEERSE WEBKRANT
Kappen bomen? Nog niet.
's-Graveland, wo 21 oktober 2009

Vanmorgen ontstond bij enkele bewoners van het Noordereinde onrust toen de aannemer begon met werkzaamheden in de buurt van de bomen.

Dossier Verkeer 's-Graveland

persbericht

Onrust door rioleringswerkzaamheden op Noordereinde

Op woensdagochtend 21 oktober ontstond bij enkele bewoners van het Noordereinde in ’s-Graveland onrust toen de aannemer begon met werkzaamheden in de buurt van de bomen. De gemeente wil deze bomen vellen en vervangen door nieuwe bomen, maar wacht hiermee totdat de rechter daar uitspraak over heeft gedaan.

Buizen

Aannemersbedrijf BAM is in opdracht van de gemeente bezig met de reconstructie van het Noordereinde in ’s-Graveland. Momenteel worden verticale buizen aangebracht tussen de bomen langs het Noordereinde. Deze buizen worden gebruikt om straks de grondwaterstand tijdelijk te kunnen verlagen. Dat is nodig om de aanleg van nieuwe riolering mogelijk te maken. De buizen worden in het midden tussen de bomen, ongeveer 5 meter vanaf de stammen, geplaatst. Op die manier worden de wortels van de bomen niet zodanig beschadigd dat het een bedreiging vormt voor de conditie van de bomen.

Zorgen

Enkele bewoners van het Noordereinde maakten zich zorgen omdat zij dachten dat deze werkzaamheden te maken zouden hebben met het kappen van de bomen. Dat is zeker niet het geval. De gemeente kapt geen bomen totdat de rechter uitspraak heeft gedaan.
De werkzaamheden die nu worden uitgevoerd zijn in alle gevallen nodig voor de noodzakelijke vernieuwing van de riolering. Dit onderdeel van de werkzaamheden kan gebeuren zonder de bomen te hoeven vellen. Er is daarvoor dan ook geen vergunning nodig (hierover heeft de rechter al eerder uitspraak gedaan).

Gesprek

Burgemeester Karen Heerschop heeft ondertussen een gesprek gehad met de verontruste omwonenden. Daarin heeft zij uitgelegd wat de positie en de intentie van de gemeente is. Tevens heeft zij duidelijk gemaakt dat deze werkzaamheden op geen enkele manier een relatie hebben met de eventuele kap van de bomen.
De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
10 gr.
windkr. 3