WIJDEMEERSE WEBKRANT
Curtevenne voor Klimaat
Kortenhoef, di 13 oktober 2009

Leerlingen van de Curtevenneschool in Kortenhoef hebben een boodschap bedacht voor het redden van de bossen in het kader van de klimaatcampagne.

persbericht

Klimaatpuzzel oplossen alleen met bossen!
Leerlingen van de Curtevenneschool in Kortenhoef helpen mee.

Leerlingen van de Curtevenneschool in Kortenhoef hebben geholpen met het ‘versieren’ van een puzzelstuk. Ze hebben een boodschap bedacht voor het redden van de bossen in het kader van de klimaatcampagne.

Deze puzzelstukken zijn onderdeel van een grote Klimaatpuzzel, die bestaat uit 1050 stukken. Op 15 oktober wordt deze in Artis gelegd.
De puzzel is getekend door Dick Bruna en laat zien dat als we de klimaatpuzzel willen oplossen, we niet zonder de bossen kunnen. Hiermee willen we de politiek in Den Haag wakker schudden.

Beschermen van bossen

Het kappen van bomen is een groot probleem. De afgelopen 50 jaar is een derde van de oerwouden gekapt of platgebrand voor het gebruik van tropisch hout in huizen, de aanleg van wegen en plantages. Dit verlies is een van de belangrijkste oorzaken van de klimaatverandering

De Bossen voor Klimaatdag is een initiatief van Natuurmonumenten, HIER Klimaatcampagne, IUCN NL, de Vogelbescherming, de Peace Parks Foundation en Scouting Nederland.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
14 gr.
windkr. 3