WIJDEMEERSE WEBKRANT
Schenkkan weer Nr 1 GL
Wijdemeren, di 13 oktober 2009

Voor de derde keer zal Nelleke Schenkkan de lijst van GroenLinks aanvoeren in de campagne voor de raadsverkiezingen van volgend jaar maart.


Lijsttrekker Nelleke Schenkkan (GroenLinks)

Gisteren werd Nelleke Schenkkan, die nu namens GL in het college van B&W zitting heeft, definitief aangewezen door de afdeling als lijsttrekker. Het bestuur van GroenLinks, bij monde van Felix Flameling, zegt niet verrast te zijn door deze keuze, die door de afdeling voor de derde maal gemaakt werd.

Hij noemt Nelleke Schenkkan "het boegbeeld van GroenLinks", zeker in de huidige raadsperiode, waar zij als wethouder optrad en hoopt dat GroenLinks weer succesvol zal zijn in de verkiezingen. De rest van de kieslijst werd nog niet bekend gemaakt.

Averij

Ne de zetelwinst in maart 2006 liep de fractie van GroenLinks in de afgelopen raadsperiode wel averij op. Hilbrand Korver verliet op 15 december vorig jaar de GroenLinks fractie. Tot dat moment was hij fractievoorzitter geweest. Na het vertrek van Korver werd de functie van fractievoorzitter in de éénmansfractie overgenomen door de partner van Nelleke Schenkkan, Edwin Bult.

bron
GL
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
14 gr.
windkr. 3