WIJDEMEERSE WEBKRANT
Visie op Overmeer Zuid
Nederhorst den Berg, vr 9 oktober 2009

Ton Vendrig pleit ervoor om de sportvelden uit Overmeer Zuid te halen en naar de Horstermeer te verplaatsen. Dat is ook beter voor de Bergse Runners.

ingezonden brief

Overmeer

Als oud (ere-)voorzitter van SC Nederhorst volg ik al enkele jaren de ontwikkeling van de bebouwing van de sportvelden in Overmeer (Nederhorst den Berg).

Een deel van de sportvelden is eind jaren zeventig eigendom geworden van de toenmalige Omnivereniging. De gemeente Nederhorst den Berg kon en wilde niet investeren, maar wel garant staan voor rente en aflossing voor de aankoop van de gronden door de sportvereniging. De toenmalig voorzitter en oud wethouder Jan Hiemstra had in samenspraak met de gemeente hiervoor gezorgd en voorts in eigen beheer de aanleg van de voetbalvelden gerealiseerd.

Deze sportvelden in Overmeer Zuid boden de gemeente Nederhorst den Berg uitstekend de gelegenheid om aan de grote woningnood in het dorp een oplossing te bieden. Na overleg met de provincie is in het streekplan opgenomen dat geheel Overmeer vol gebouwd mocht worden.

Weinig visie

Door de samenvoeging tot Wijdemeren is er vertraging opgetreden en wordt slechts het gebied in de bouwplannen opgenomen die eigendom zijn van de Gemeente Wijdemeren. De bouwplannen van Overmeer ontwikkelen zich angstvallig om de sportvelden heen, die eigendom van de voetbalvereniging Nederhorst zijn. Het getuigt van weinig visie. Met een blik op de toekomst is duidelijk dat deze lokatie zich op langere termijn niet kan handhaven. Geluidsoverlast zal de eerste reden zijn om de voetbalvelden over 5 of 10 jaar te verplaatsen. Dan zal gekozen worden om de sportvelden naar de Horstermeer te verplaatsen.

Sportvelden in Horstermeer

Waarom nu niet? Naast de maneges aan de Meerlaan is er uitstekend gelegenheid om nabij de Spiegelplas een drietal sportvelden te realiseren. Tegen dit natuurgebied kan er een schitterend sportcomplex gebouwd worden dat voor de jeugd vanuit het dorp op een veilige manier te bereiken is.  Er kan daar prachtig gewandeld worden en voor de Bergse runnersclub een circuit aangelegd worden. Misschien kan dit sportcomplex mee genomen worden als droge natuurontwikkeling waar de Provincie zich thans sterk voor maakt. Voor de bestuurders een uitdaging om met elkaar tot een klinkende oplossing te komen.

Allure

Overmeer is een oude woongemeenschap waar ooit twee buitenplaatsen aan de Vecht hebben gestaan. Van de Vecht is niets meer te zien en bij de nieuwbouw zou het mooi zijn als water vanaf de Vecht en het boezemkanaal wordt ingebracht. Overmeer verdient meer allure en statuur, waarbij de bouwwijze van Opburen in Maarsen mooi als voorbeeld kan dienen.

Ton Vendrig
Nederhorst den Berg

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
16 gr.
windkr. 2