WIJDEMEERSE WEBKRANT
Oproep HKA over Klapbrug
's-Graveland, di 6 oktober 2009
Hilbrand Korver van de fractie HKA deed gisteren per email onderstaande oproep aan zijn medepolitici om bij de Klapbrug te gaan kijken.

Dossier Verkeer 's-Graveland

ingezonden brief

Goedendag collega.

Nu wethouder van Henten niet kan, en veel van ons naar dezelfde bijeenkomst willen gaan (zie uitnodiging op de Wijdemeerse Webkrant) is het natuurlijk goed om het werkbezoek aan het Noordereinde op een andere tijd te plannen!

Hetgeen daar te zien is kan ik met geen pen beschrijven en moet je dus met eigen ogen zien om te kunnen geloven!
Uitstellen tot 26 oktober is dus geen goed idee. De situatie is te gevaarlijk om langer voort te laten bestaan. Wij zijn er politiek wel verantwoordelijk voor. Dus als daar wat gebeurt, dan hebben we de poppen aan het dansen.

Ik stel voor om het werkbezoek te doen op maandagavond 5 oktober tussen 18.30 en 19.45 uur. Voor hen die dan niet kunnen stel ik voor een tweede werkbezoek op dinsdagavond 6 oktober tussen 18.30 en 19.30 uur. Zij die iets van de onveiligheid willen zien, raad ik aan om een uurtje, 's morgens tussen 8 en 9 op de Klapbrug te gaan staan op het trotoir naast het fietspad dat van de Herenweg af komt. Misschien kan je dan ook vaststellen wie daar eigenlijk voorrang heeft. De auto die van de Herenweg afkomt en rechtsaf gaat, of de fietser die van het fietspad naast de Herenweg afkomt en rechtdoor wil of linksaf gaat. (Dat hoor ik dan graag.)

Om je alvast wat nieuwsgierig te maken wat er zoal te zien is wil ik je wijzen op de fotoreportage op de Wijdemeerse Webkrant over de situatie rond de Klapbrug. Verder wil ik alvast beschrijven dat:

 • Het trottoir niet toegankelijk is voor rolstoelgebruikers of mensen die met hun fiets aan de hand dit kruispunt willen overkomen.
 • Het trottoir geblokkeerd wordt door een hek van een particilier.
 • De borden die de weg aangeven naar Bussum nog steeds niet afgeplakt zijn.
 • Er geen borden staan op de Herenweg en de Koninginneweg en het Noordereinde die de omleidingsroute aangeven.
 • Dat op het begin bij het Noordereinde een hek midden op de weg staat met het bord Geen doorgaand verkeer mogelijk. (Dus ook fietsers zouden om moeten rijden.)
 • Dat er lantaarnpalen midden op het nieuwe trotoir geplaatst zijn, waardoor er geen rolstoelen enz. meer over kunnen.
 • Dat de brug verbreed is van 5,80 m naar ongeveer 8 meter, terwijl voor de rechter verkaard is dat hij dezelfde maten zou houden.
 • Dat de bruggen geen zelfde bolling meer hebben, terwijl dat allemaal in het beschermde dorpsgezicht vastgelegd was als beeldbepalend.
 • Dat er nu pas in het ontwerp bestemmingsplan een bestemmingswijziging wordt voorgesteld om dit recht te breien.
 • Dat er geen aanwijzingen meer zijn op de weg voor fietsers.
 • Dat het werk veel langer duurt dan in het raadsbesluit is afgesproken met ons (9 maanden in plaats van 3 maanden).
 • Dat de aannemer hier niet zorgt dat in de periode dat er gewerkt kan worden er heel snel gewerkt wordt, waardoor de wegafsluiting veel vaker opgeheven kan worden, waardoor de zeer gevaarlijke situatie op de Koninginneweg en de Canneburgerweg veel langer duurt dan strikt noodzakelijk.

Met geen pen te beschrijven zaken die je zelf gezien moet hebben.

Tot ziens op Maandag /Dinsdag/ zodat we in de Cie R+E daar spijkers met koppen over kunnen slaan.

Groeten,
Hilbrand Korver
Het Kan Anders

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
14 gr.
windkr. 2