WIJDEMEERSE WEBKRANT
Raad in anderhalf uur
Wijdemeren, za 28 november 2009

Als alle techniek ons in de steek laat, dan is daar nog altijd collega Herman Stuijver van de lokale bladen. Hij zond onderstaand verslag van de raad.

Gemeenteraad in anderhalf uur


V.l.n.r. de wethouders Lia Moote (PvdA), Nelleke Schenkkan (GL), Betske van Henten (CDA) en Gerard Abrahamse (VVD).

door: Herman Stuijver

Moederziel alleen zat uw verslaggever achter de perstafel van de gemeenteraad. Geen Gooi, dat komt wel vaker voor. Maar ook geen Rik en Douwe van de WWK, beide geveld door een lichte aandoening.

Gelukkig was de eenzaamheid van korte duur, want om 21.40 uur sloot burgemeester Heerschop de vergadering. Derhalve ook een kort verslag.

Motie DBL aangenomen

De meerderheid van de raad, behalve de twee VVD'ers (fractie gehalveerd door vertrek Ruud Buijs en afwezigheid Leonique Krätzschmar) en die ene GroenLinkser, stemde vóór de motie waarin het B&W adviseert om niet akkoord te gaan tot openbaar maken van de overeenkomst tussen Vd.W en de gemeente. Een ruilovereenkomst die gaat over zijn  toekomstige bezittingen in het veel besproken dorpscentrum van Oud Loosdrecht. Daaraan vooraf ging een lange discussie waarin steeds behoedzaam gesproken werd over de heer Vd.W en de heer Vd.M.

Hoewel in de lokale bladen klip en klaar stond dat het ging om Ruud van de Wurf die niet wil dat Jacob van der Meulen inzicht krijgt in de tekst van de overeenkomst tussen hem en de gemeente. Van der Meulen deed als voorzitter van de adviesgroep ‘Dorpscentrum Oud Loosdrecht’ een beroep op de Wet Openbaarheid Bestuur en eiste inzicht in het contract. Uit correspondentie van de gemeente bleek dat men zich min of meer wettelijk gedwongen voelde om daar aan te voldoen. Ook wethouder Abrahamse stelde dat de wetsartikelen hem duidelijk op het pad zetten om toe te geven aan de openbaarheid. Terwijl Jaap van Waveren van DBL die de motie indiende, vreesde dat nu alle gegevens op straat komen te liggen, waar anderen financieel van kunnen profiteren door nog meer wensen aan Wijdemeren op te leggen. Toen Van Waveren de motie minder dwingend maakte en slechts een advies wilde geven aan het college kreeg hij voor het eerst in zijn politieke bestaan een meerderheid mee.

Motie CDA onder het vloerkleed

De motie van CDA-lijsttrekker Theo Reijn om 11.000 euro ter beschikking te stellen om de rustruimte voor gemeentewerkers te verbeteren met andere vloerbedekking en de aanschaf van een waterkoker en magnetron en wat andere zaken werd niet eens in stemming gebracht. Hoewel Ruud Buijs bijna door de vloer was gezakt, vonden andere partijen de plotselinge noodzaak overdreven. Temeer daar er links en rechts fors bezuinigd moet worden, kun je niet zomaar ergens 11.000 euro uit een potje pakken. In januari zal het college zelf met een onderbouwd voorstel komen.

Geen sectie op bomen

Er wordt geen sectie verricht op de 24 gevelde beuken van het Noordereind. Althans niet door de gemeente. Hilbrand Korver heeft restanten van de omgezaagde bomen bewaard. Een beëdigd taxateur kan met een rapport vaststellen of die beuken echt ongezond waren, maar dat wordt niet door Wijdemeren gefinancierd.

Rondweg de Slenk

De firma Pos Service Holland aan de Stichtse Kade te Ankeveen moet nog langer wachten op een betere ontsluiting via de Slenkweg. Ruud Buijs noemde 15 jaar wachten op een rondweg ‘schandalig’ en vreesde dat het bedrijf met 40 werknemers nu wellicht zal verhuizen naar Almere. Ook wees hij op de vele beloftes die ex-wethouder Wim Neef gedaan zou hebben. Wethouder Van Henten erkende dat het vervelend is voor de ondernemers, maar zei dat de procedure nu eenmaal langer wordt door het bestemmingsplan. Eerder hadden de ondernemers op het bedrijventerrein geen overeenstemming bereikt over de aanleg van een rondweg.
bron
WWK
foto
H. Stuijver
auteur
H. Stuijver
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
wisselend
7 gr.
windkr. 4