WIJDEMEERSE WEBKRANT
Beteuterd. Niks live!
Wijdemeren, vr 27 november 2009

Wie gisteren de gemeenteraad live via internet wilde volgen kwam bedrogen uit. Nergens was een knop, link of url te vinden die leidde naar het debat.

Live! (?)

Op de website van de gemeente kunnen sinds enige tijd de geluidsverslagen van commissievergaderingen en raadsvergaderingen naderhand opnieuw afgeluisterd worden. Maar bovendien, zo staat er op de site "De vergaderingen van de gemeenteraad en de commissies kunt u live volgen via internet. Na de vergadering komt de uitzending in het digitale archief terecht."

Zoals u weet volgen wij trouw de vergaderingen om u snel en adequaat melding te maken van hetgeen daar besproken en besloten is. Dat doen wij altijd van achter de perstafel. Het kan echter voorkomen dat een lichte ziekte dat belemmert. Voldoende om geen zin te hebben om de hele avond aan de stoel achter de perstafel gekluisterd te zitten, maar onvoldoende om niet in staat te zijn de raadsvergadering te volgen en u daarover te berichten. Dat was gisteravond het geval.

Benieuwd

Wij verheugden ons op een avondje politiek debat, te volgen vanuit de eigen luie stoel. Hoe zou het aflopen met de vragen van Jaap van Waveren? Zou Theo Reijn vriendelijk blijven tegen de oppositie zodra die gehakt maakten van zijn motie voor de vloerbedekking? Was er al veel campagneretoriek te horen? Wie zouden er inspreken? Waarover?

Live Stream

Om acht uur ging de pc aan, de koptelefoon op. Snel naar www.wijdemeren.nl om geen woord te missen. Waar staat die live stream? Aaah, gemeenteraad, geluidsverslagen. Daar moet het zijn.

Euuh... Commissie Bestuur en middelen, geen vergadering beschikbaar. Hè?

Aah! Een uitrolmenuutje! Gemeenteraad, 3 november 2009. Nee..., vanavond 26 november wil ik horen. Klikkerdeklikklik. de hele site door, zoeken, pagina's verversen, want het kan er intussen op verschenen zijn. Niets te vinden. Beteuterd keek ik naar mijn scherm. Even gecheckt bij fotoredacteur Douwe van Essen, ook een beetje ziek, ook thuis, ook klikkerdeklikken. Zelfde verhaal.


We hadden het kunnen weten... Zelfs deze meneer op de foto op de website van Wijdemeren kijkt beteuterd naar zijn scherm omdat hij niets ziet en hoort.

Wat is er toch met die geluidsverslagen? Bij de Radio Wijdemeren ging het regelmatig mis omdat er iets met de verbinding met de studio was. Volgens de radio lag dat aan de gemeente omdat die de verbinding niet onderhield. De gemeente ontkende dat. Wat een goed idee om via internet uit te gaan zenden! Zo leek het.

Een hoop geld

Het raadsvoorstel om de firma Notubiz in te huren voor de digitale verslaglegging en uitzending van de commissies en de raadsvergaderingen werd op 29 januari van dit jaar als hamerstuk aangenomen (16.000 euro voor 2009!). Eén van de argumenten was dat op deze manier de politiek dichter bij de burger gebracht zou worden.

Dat dus niet gelukt. Het is uiterst merkwaardig dat er geen enkele commissie bestuur en middelen is te vinden, terwijl die toch echt wel geweest zijn. En live is er zonder Radio Wijdemeren, waarvan de gemeente net de subsidie heeft ingetrokken, en Notubiz wat niet werkt, helemaal niets meer te volgen.

Kat in de notuzak?

En u bent de dupe. U moet wachten tot volgende week de lokale bladen op de deurmat ploffen met een ongetwijfeld voortreffelijk verslag van Herman Stuijver of wellicht een verslagje in de G&E.

bron
WWK
foto
wdm.nl
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
wisselend
8 gr.
windkr. 3