WIJDEMEERSE WEBKRANT
Piet op De Regenboog
Kortenhoef, wo 18 november 2009

Op de Regenboogschool in Kortenhoef zindert het al van de activiteiten van Zwarte Piet. Soms zijn ze 's ochtends nog te vinden in de inpakkamer.

ingezonden bericht

Pieten gesignaleerd op De Regenboog

Dat Sinterklaas weer in het land is, is duidelijk te merken. Versieringen in de etalages, liedjes voor de open haard, de wind die door de bomen waait en veel activiteiten rondom de Spaanse kindervriend.

De Regenboog in Kortenhoef vormt hierop uiteraard geen uitzondering en zal de komende weken bol staan van de activiteiten. Wie weet helpt dit nog bij een extra cadeautje in de schoen, laars of klomp?

Aan de leerlingen zal het dit jaar niet liggen. Zij zullen zich ontpoppen tot echte banketpieten. De onderbouw is druk bezig met het maken en bakken van pepernoten. Het ruikt dan ook heerlijk in de hele school.

Dit zal vrijdag 27 november nog worden versterkt met de geur van vers marsepein. De groepen 5 t/m 8 krijgen dan workshops van een echte kok en leren hier hoe je de mooiste dingen maakt met marsepein. Erg leuk maar vooral ook erg lekker!!!

Natuurlijk mogen de kinderen ook dit jaar hun schoen weer zetten in de klas. Het is alleen te hopen dat er minder rommel gemaakt gaat worden door de Pieten maar….. wij vrezen het ergste.

Er zijn namelijk al zwarte Pieten gesignaleerd op school!! Zo af en toe zijn er in het Spaanse inpakkamertje op school ’s ochtends nog Pieten aan het werk. Zij zijn dan druk bezig met het verzamelen van pakjes en knippen en plakken er op los. Wilt u ook eens spieken in het inpakkamertje? Het kamertje bevindt zich naast de kleuteringang op het schoolplein. Wie weet heeft u geluk en zijn de Pieten nog druk aan het werk.

Sinterklaas heeft het dit jaar zelf ook weer erg druk. Daarom zijn de groepen 5 t/m 8 druk bezig met het maken van surprises om de Sint een beetje te helpen. Elk jaar zijn de surprises weer zo mooi geworden dat de traditionele kijkavond ook dit jaar weer op de kalender staat. Op donderdagavond 3 december is iedereen vanaf 18.30 uur van harte welkom om de surprises te bewonderen. De vele lampjes, de Sinterklaasliedjes , de pepernoten en de gezellige sfeer zorgen er elk jaar weer voor dat het heerlijke avondje niet alleen op 5 december is.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. bericht
foto
ing. bericht
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
grauw
11 gr.
windkr. 7