WIJDEMEERSE WEBKRANT
Dobber: op Rollatorafstand
Kortenhoef, wo 18 november 2009

De Vrienden van Oudergaard en Brugchelen doen een klemmend beroep op B en W en de raad om de Dobber tijdens de bouw van Oudergaard open te houden.

ingezonden brief

Stichting “Vrienden van Oudergaard en Brugchelen”
Oudegaarde 1
1241 AX Kortenhoef

Aan het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Wijdemeren
17 november 2009

c.c.fractievoorzitters

Geacht College,

Onze Stichting houdt zich bezig met een aantal activiteiten voor de bewoners van de verzorgingstehuizen Oudergaar en Brugchelen. Dit met als doel hun- vaak eenzame – bestaan te verzachten en op te vrolijken.

De vertraagde nieuwbouw (mismanagement en miscommunicatie) heeft er bij onze Stichting toe geleid gedurende de nieuwbouwperiode van Oudergaard extra activiteiten te ontwikkelen.

Deze bestaan onder meer jaarlijks drie tot vier activiteiten in de Dobber te organiseren. Een ideale locatie op “rollatorafstand” van Oudergaard. Ook voor de ouderen in de directe omgeving.

Nu vernamen wij dat er na 1 januari a.s. niet meer in de Dobber geboekt kan worden waardoor wij in ernstige problemen komen. De voorgenomen busreizen voor bewoners het komend jaar moesten al vervallen omdat bussen als gevolg van de bouw niet meer bij Oudergaard kunnen komen.

Uit de media vernamen wij dat over het voortbestaan in de huidige vorm van de Dobber binnenkort een definitieve beslissing valt. Graag doen wij een beroep op U “Wim en Miep” een echte kans te geven – tenminste de komende twee jaar – aan te tonen dat de Dobber wel degelijk exploitabel is. Temeer daar er voor ons geen alternatieve locaties in de buurt zijn. Overigens zijn de kosten naar een eventueel andere locatie door onze Stichting –wier inkomsten hoofdzakelijk uit donaties worden verkregen – niet te dragen.

De bewoners van de tehuizen alsmede ouderen uit de directe omgeving, waarvoor U tot nu toe weinig heeft kunnen doen, zullen U dankbaar zijn.

Hoogachtend,

Henoch Bos
(voorzitter)

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
grauw
11 gr.
windkr. 7