WIJDEMEERSE WEBKRANT
Brieven v. Oudheusden
Loosdrecht, za 14 november 2009

Wim van Oudheusden zond twee ingezonden brieven. Een brief over de bieb en een brief in reactie op Cor Koster, fractiediscipline en de bomenmotie.

Wim van Oudheusden maakte op 14 oktober bekend dat hij weer is toegetreden tot de PvdA.

ingezonden brieven

Het huidige bibliotheekgebouw kan nog zeker 10 jaar mee en mag niet worden vervangen. Zo luidde de stelling waarop gestemd kon worden op de website www.anderepolitiekwijdemeren.nl.

Het resultaat van de poll is 70 % voor, 30 % tegen. Naast de vele acties van lezers en kinderen een duidelijk signaal, wat helaas niet is gehonoreerd.

In de gemeenteraad werd er namelijk ook wel veel over gepraat, maar feitelijk weinig nieuws over gezegd. De begroting is goedgekeurd, dus de bezuiniging moet doorgaan. De bal ligt nu weer of nog bij het bibliotheekbestuur en B&W om eruit te komen hoe er gaat worden bezuinigd.

Dat dit toch sloop en nieuwbouw kan gaan worden lijkt onontkoombaar daardoor. Immers B&W zal de bouwplannen willen doorzetten en de bibliotheek zal dan wel gaan berekenen hoeveel vierkante meters ze er op achteruit kunnen gaan met behoud van alle huidige functies. De bibliotheekfunctie blijft, het gebouw waarschijnlijk niet. Of alle deelfuncties gehandhaafd blijven zal  nog moeten blijken.

Goedbedoelde alternatieven aangedragen door met name Dorps Belangen Loosdrecht (DBL) haalden geen meerderheid. Zij wilden hiervoor de OZB nog wat extra verhogen. Overigens werd wel duidelijk dat er een serieuze kandidaat is om de wethouder van Financiën Abrahamse op te volgen, namelijk Gert Zagt (DBL).

Wim van Oudheusden
Loosdrecht


Cor Koster (CDA) schrijft dat hij niets moet hebben van fractie- of coalitiediscipline binnen andere partijen, tenzij het het CDA slecht uitkomt. Of begrijp ik je nu verkeerd?

Merkwaardig maar waar; in dat geval viert monisme (= doordrukken van een machtspositie) voor hem ineens wel hoogtij en is dualisme geen knip meer voor de neus waard. Typisch standpunt van een draaiende partij die al decennia in het middelpunt van de macht stond. Stond, want men staat er niet meer sinds het dualisme is ingevoerd en kiezers massaal zijn gaan zweven. Fijn dat er voor hen een zweefvliegclub zo dichtbij is.

Fel en keihard zjin daarom de recente aanvallen op anderen door de CDA fractie op eerst Dorpsbelangen Loosdrecht (van Waveren) en nu dan op de PvdA (Karssemeijer en Steenvoorden).

Als zichzelf politiek ervaren noemend CDA prominent lijkt dat handig gespeeld. Maar is het wel zo handig? Het leidt namelijk wel lekker af van ernstige problemen in eigen kring. Maar vestigt daar tegelijkertijd de aandacht weer op, omdat het een wat doorzichtig spel lijkt.

Hield Cor wel zo goed de CDA afdelingsdiscipline in de gaten toen het om de vele affaires rond zijn wethouder Neef ging? Ik herinner slechts aan de Krakeelakker en sv 's-Graveland. Nooit is duidelijk geworden wat er ECHT aan de hand was. Waarom niet beste Cor?

En hoe zit het eigenlijk met je aantijgingen richting jullie eigen ERVAREN Gedeputeerde Rinske? Die moest toch worden geroyeerd als CDA lid omdat zij toevallig in eenzelfde college zat als de enige voor de Icesave affaire verantwoordelijke VVD Gedeputeerde Hooijmaijers? Nooit meer iets over gehoord. Zij had er niets maar dan ook helemaal niets mee te maken.

Is stilzwijgende doofpotpolitiek zoveel beter dan open voor je mening uitkomen, ook als het gaat om gerede bedenkingen rond al dan niet onjuist en onvolleig informeren? Niets wees erop dat het om een persoonlijke aanval op wethouder Van Henten ging, dat heb je er zelf van gemaakt Cor.

Misschien ter bescherming van de eigen machtspositie?

Wim van Oudheusden

Loosdrecht


De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
wisselend
10 gr.
windkr. 4