WIJDEMEERSE WEBKRANT
15 Nov. Nescio Lezing
Kortenhoef, vr 6 november 2009

De OSG Kortenhoef organiseert i.s.m. VUconnected een Nescio-lezing annex koffieconcert op 15 nov. met de titel Rituelen in de wereld van de Islam.

persbericht

Rituelen in de wereld van de Islam

De Oecumenische Streekgemeente Kortenhoef i.s.m. VUconnected organiseert een Nescio-lezing annex koffieconcert op 15 november 2009 met de titel “Rituelen in de wereld van de Islam”.


Stella van de Wetering

Dr. W.B.S. van de Wetering neemt de derde lezing van dit seizoen over rituelen in onze hedendaagse maatschappij voor haar rekening. Stella van de Wetering bespreekt namelijk de rol die rituelen spelen in de Islam. Welke rituelen kent de Islam? Wanneer worden ze toegepast?

De nadruk van de lezing zal liggen op de rol van het gebed, dat volgens haar het belangrijkste dagelijks uitgevoerde ritueel is. Ook het vasten tijdens de Ramadan en de bedevaart naar Mekka zullen aan de orde komen. Tevens zal er aandacht zijn voor de rituelen rondom geboorte , huwelijk en dood.

Dr. Stella van de Wetering is geboren in een Rooms-katholiek, niet zo erg praktiserend, maar wel gelovig gezin. Haar geloof in God, de Schepper, eerbied voor de schepping en het goede in de mens heeft ze vanuit haar jeugd meegenomen toen ze de stap zette om van geloofstraditie te veranderen. Dat is geen abrupte stap geweest, maar een proces. De eerste contacten met moslims in 1970 en vooral het vasten in de Ramadan, de keuze voor de studie Arabische taal en letterkunde, contacten met Marokkaanse gezinnen in Nederland en de kennismaking met haar Marokkaanse man enz. hebben ertoe bijgedragen, dat zij moslim werd. ( info Ned. Islam. Omroep 10-10-2006)

Stella van de Wetering werkt als docent Arabisch bij het Centrum voor Islamitische Theologie van de Vrije Universiteit en aan de lerarenopleiding islamgodsdienst van Inholland.

Het Concert rond de lezing wordt verzorgd door Martine van Stigt Thans, viool en Daniël van der Hoeven, vleugel. Zij traden al eerder op in Kortenhoef tijdens Nescio-lezingen. De volgende werken worden ten gehore gebracht:

W.A. Mozart – Sonate voor viool en piano in Bes groot, KV 454:

  • Largo – Allegro
  • Andante
  • Allegretto

G. Fauré – Sonate voor viool en piano in A groot, Op. 13 :

  • Allegro molto
  • Andante
  • Allegro vivo
  • Allegro quasi presto

Plaats: Oude kerkje aan de Kortenhoefsedijk 168
Kortenhoef.

Aanvang : 11.00 uur Toegang: € 6,00 www.osg-kortenhoef.nl en www.vuconnected.nl
De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
10 gr.
windkr. 4