WIJDEMEERSE WEBKRANT
You FM in de Knel
Wijdemeren, za 28 maart 2009

De lokale radio (You FM/AROS) krijgt weinig medewerking om de raadsvergaderingen uit te zenden. En nu gaat ook nog de stekker uit de subsidie.

ingezonden brief

In het stuk “Tumult in de raad” wordt gesproken van een gemiste kans dat You FM geen raadsvergadering heeft uitgezonden. Ik ben het daar volledig mee eens, maar dan wel met de kanttekening dat dit een gemiste kans is van de gemeente Wijdemeren en niet van You FM.

Regelmatig krijgen wij vragen of opmerkingen over de uitzendingen van de raad. Het is slecht beluisterbaar of helemaal niet te beluisteren. Ook wij vinden dit vervelend. We hebben de afgelopen jaren er alles aan gedaan om dit op te lossen. Er is door ons regelmatig aangegeven dat er investeringen gedaan moeten worden in de eigen installatie van de gemeente om de uitzendingen in een goede kwaliteit thuis te kunnen krijgen.

Tot op de dag van vandaag is dit gebleven bij een internetverbinding voor de pers, zonder een, voor de luisteraar, merkbaar resultaat. De passieve houding van de gemeente blijft gewoon bestaan. Mails blijven onbeantwoord, ambtenaren zijn telefonisch onbereikbaar en bellen op verzoek vrijwel nooit terug. Hoe lang moet je dan nog volhouden als vrijwilliger? Waar is dan de wil van de gemeente om dit op te lossen?

Dan komt er een voor ons onverwachte move van de gemeente. Wij kregen op de dag dat de stukken bekend werden gemaakt een mailtje van de gemeente (zonder een aanhef of bedankje voor onze inzet) dat Wijdemeren voornemens is de raad via internet uit te zenden. Dit zou volgens het voorstel beter beluisterbaar zijn dan via de lokale radio.

Dat is ook niet zo vreemd want voor dit voorstel is meer geld vrijgemaakt dan onze complete jaarbegroting, waar we met veel moeite en creativiteit radio en televisie voor proberen te maken. Zonder bedankje of wat dan ook zijn we aan de kant geschoven. Sterker nog; omdat de raad niet meer via You FM te ontvangen is, vervalt voor de gemeente meteen het complete (lees: eigen) belang van de lokale omroep. Daarom stelt de gemeente voor de complete subsidie aan de lokale omroep in te trekken.

Laat het in ieder geval duidelijk zijn dat wij maar al te graag de raadsvergadering uitzenden. Wanneer de gemeente zelf hier eens een keer een actieve houding in zal aannemen geloof ik absoluut dat dit in de toekomst alsnog goed zal komen. Als we als we als omroep dan tenminste nog als omroep bestaan….

Met vriendelijke groeten,

Stefan Troost
Voorzitter Aros mediagroep

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
7 gr.
windkr. 3