WIJDEMEERSE WEBKRANT
Drukte voor Schakers
's-Graveland, ma 16 maart 2009

Het was een drukke week voor de schakers van SV 's Graveland. Het viertal speelde uit in Eemnes, het achttal speelde thuis tegen Amersfoort 6.

ingezonden bericht

Peter schaakt beter

Het was een drukke week voor de schakers van SV 's Graveland.

Het viertal speelde donderdag 12 maart een uitwedstrijd in Eemnes, terwijl het achttal een thuiswedstrijd speelde tegen Amersfoort 6.
Het viertal verdedigde zijn tweede plaats in de competitie met verve, met 1-3 werd het Dikke Torentje verslagen. 2 april wacht de volgende thuiswedstrijd tegen de nr. laatst, Hoevelaken 1. De dag erna speelt de nr 1, HSG in en tegen Baarn dat derde staat. Bij winst van Baarn is er nog hoop voor de 's Gravelanders om het kampioenschap binnen te halen. Vooral omdat HSG de laatste ronde vrij is terwijl 's Graveland dan nog tegen Nijkerk moet die op de vijfde plaats bivakkeert.

Het achttal kreeg het zwaar tegen kampioenskandidaat Amersfoort 6
Ruben Babadzjanjan had in een Damefianchetto al snel een fout gemaakt, hij verloor een pion en trapte vervolgens ook nog in een vork.
Patrick Kreuning had de pech voor de Scandinavische verdediging te kiezen, zijn opponent bekende later die zelf al enkele jaren te spelen, terwijl patrick er nog mee aan het experimenteren is. Hij kwam slecht uit de opening en verloor een paard tegen een pion. Wel was zijn pionnenstructuur veel beter dan die van zijn opponent, maar hij kreeg niet de kans hier gebruik van te maken. 0-2

Henk Schoenmaker had in een onregelmatige Konings-Indische partij veel strijd geleverd maar na 17 zetten was het een grootmeesterlijke remise. Henk passenier had in een Engelse partij een gelijk opgaande strijd vol strikken en valkuilen. Uiteindelijk verloor Henk een pion maar wist wel stand te houden. 1-3
Floris van Doornkwam slecht uit het Middengambiet, zijn paarden waren gepend en zijn stelling werd steeds slechter. Toen hij een toren en een pion verloor staakte hij de strijd. Jan Andriessen had af te rekenen met de Caro-Kann verdediging welke zijn opponent verkoos. Het werd een spannende strijd, maar Jan verloor een kwaliteit en werd vervolgens langzaam maar zeker naar de nederlaag toe gedreven. 1-5

John van der Klein had geopend met het Damegambiet zijn tegenstander nam het aan. John kwam onder druk van een vrijpion in het centrum enigszins onder druk te staan, toen hij een paard simpel wegblunderde was het pleit beslecht.
Peter Cornelissen moest als Voorzitter en Wedstrijdleider Ad Interim dan maar het goede voorbeeld geven. In een Siciliaanse partij verkoos Peter niet het degelijke Morragambiet te spelen. Hierdoor bleven alle pionnen lange tijd op het bord, Peter zat wel met een dubbelpion, waardoor hij een vrije lijn in het centrum had. Hij maakte hier optimaal gebruik van, zijn tegenstander kon weinig anders dan de loper in de iegen stelling heen en weer zetten tot de beslissende en dodelijke aanval van Peter kwam, 2-6. Op vrijdag 24 april wacht de volgende opponent ons op, het sterke team uit Laren dat samen met Amersfoort in de race is om het kampioenschap. Laren lag voor deze ronde een half bordpuntje voor op Amersfoort terwijl beide teams al hun wedstrijden nog gewonnen hadden, de stand op de website van de SGS is helaas nog niet bijgewerkt.

Mocht u ook eens willen komen schaken? Bel of mail met Patrick Kreuning: 035-8795195 / pkreuning at orange.nl. Hij kan u meer vertellen. Kijk ook eens op onze website: http://home.deds.nl/~svgraveland. Uiteraard kunt ook vrijblijvend binnen komen in de Matrijs, elke donderdagavond vanaf 20.00 uur.

Patrick Kreuning
Ankeveen

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
13 gr.
windkr. 2