WIJDEMEERSE WEBKRANT
Dure Afscheidsreceptie
Kortenhoef, wo 22 juli 2009

Bob Colijn stoort zich aan de kosten van de afscheidsreceptie die de provincie geeft voor gedeputeerde Ton Hooijmaijers (de man van 78 miljoen).

Zie ook Binnenlands Bestuur van gisteren.

ingezonden brief

Geachte Redactie,

We zijn blij dat de WWK weer bemand is en dat we op de hoogte kunnen blijven van het Regionieuws.

N.a.v. het bijzondere afscheid van Don Bijl, las ik heden in het Parool het schandalige bericht dat dhr. Ton Hooijmakers, jawel U weet nog de man die 78 miljoen heeft laten verdwijnen van onze belastingcenten een afscheidspartij gaat geven in de Hermitage te Amsterdam en dat geintje moet wederom van de belastingbetaler 10 mille in Euro's gaan kosten.

Dit is toch werkelijk de arrogantie van de z.g. macht. De man heeft miljoenen laten verdwijnen en laat zich dan fêteren in de Hermitage aan de Amstel (Ja, zegt de Provincie in Het Parool desgevraagd: "Daar is het goedkoper dan op de Griffie." ) Te gek voor woorden.

  • Deze man verdient helemaal geen afscheidsfeest en zeker niet voor 10 mille. Ja, alleen als hij het uit zijn eigen zak gaat betalen, bijv. van het riante wachtgeld.
  • Gaat dit ook gelden voor de andere twee die moesten opstappen? Mooy en Visser, dat is dan ca. 30 mille, bingo kassa.
  • Dit is waarschijnlijk weer allemaal met goedkeuring van de topambtenaar Harry Borghouts. Wanneer worden deze politici net als de bankiers eens daadwerkelijk aangepakt? (Voor laten verdwijnen van belastinggeld en verkwanseling van de politiek.)
  • Dan was de afscheidsparty van Mr. Don Bijl zeer bescheiden en
    verantwoord.

Kortom door dit soort bestuurders wordt de hele politiek volkomen belachelijk gemaakt. (En dan vindt men het nog vreemd dat Pim Fortuyn en Geert Wilders geweldig scoren bij de burger.)

Mijn advies: nooit meer stemmen op dit soort figuren en boycotten deze belachelijke recepties, net als de PvdA in de Provinciale Staten, Zie heden het Parool (en Binnenlands Bestuur red. WWK).

Mvrgr. Bob J. Colijn
Kortenhoef

Naschrift redactie:

Politieke antennes lijkt het provinciebestuur niet te hebben. De politieke verantwoordelijkheid voor de verdwenen miljoenen werd veel en veel te laat genomen. (Let wel: de Politieke Verantwoordelijkheid! Dat is iets anders dan de materiële verantwoordelijkheid.) Toen die verantwoordelijkheid eindelijk onder zware druk van PS werd genomen, was dat niet door de primair verantwoordelijke gedeputeerde wat normaal zou zijn, maar door het hele college van GS. Waarmee de politieke verantwoordelijkheid meteen verwaterde tot een soort onduidelijke gemeenschappelijke groepsverantwoordelijkheid en het signaal daarmee waardeloos werd. Zeker toen ook nog aangekondigd werd dat men meteen weer terug zou komen en door regeren.

Ook de CdK geeft weinig blijk van een politieke antenne. In het proces van het aftreden van het college van GS en de verantwoordelijkheden was zijn plaats onduidelijk. Zijn omstreden functie bij het noodlijdende ABP zou hij in deze roerige tijden toch echt beter even kunnen laten rusten, zoals fracties in de provincie van hem vragen.

Red. WWK

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
22 gr.
windkr. 2