WIJDEMEERSE WEBKRANT
Lintje voor Cees Schaap
Kortenhoef, wo 22 juli 2009

De heer C. Schaap van de brandweer in Kortenhoef heeft afgelopen zaterdag een Koninklijke Onderscheiding ontvangen.

persbericht

Lintje voor de heer Schaap uit Kortenhoef

De heer C. Schaap uit Kortenhoef heeft op zaterdag 18 juli uit handen van waarnemend burgemeester Karen Heerschop een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De uitreiking vond plaats bij zijn afscheid van de vrijwillige brandweer. De heer Schaap was meer dan 35 jaar lid van de vrijwillige brandweer.

Snelle opmars

Na zijn indiensttreding in 1973 heeft de heer Schaap een snelle opmars gemaakt. Via Brandwacht, bevelvoerder tot postcommandant. Hij heeft roerige tijden bij de brandweer meegemaakt. Toen hij in dienst trad was het korps Kortenhoef en ’s-Graveland net samengevoegd. De latere regionalisering van de korpsen Muiden, Weesp, Naarden, Huizen, Blaricum, Bussum, Wijdemeren, Hilversum en Wijdemeren heeft ook de nodige veranderingen met zich meegebracht. De heer Schaap heeft echter zijn weg overal goed weten te vinden.

Prettig, betrouwbaar en bescheiden

De heer Schaap staat bekend als een prettige betrouwbare en bescheiden collega waarop men altijd een beroep kan doen. Zowel voor brandweeractiviteiten als voor de activiteiten eromheen. Als bestuurslid van de personeelsvereniging was hij de draaiende motor achter de Sinterklaasfeesten, het kerstgebeuren en andere terugkerende activiteiten. Ook mevrouw Schaap was van de partij als er bijvoorbeeld kerstpakketten gemaakt moesten worden.
Het Kapittel voor de Civiele Orden kwalificeert hem als ‘iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen en anderen heeft gestimuleerd’.

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
22 gr.
windkr. 2