WIJDEMEERSE WEBKRANT
Geen Zoethoudertje
's-Graveland, do 29 januari 2009

Frans van Loenen uit 's-Graveland reageert op In De Zijlijn. Hij verwacht dat er resultaten komen uit een gesprek tussen WADW en Wijdemeren.

Dossier Verkeer 's-Graveland

ingezonden brief

Geachte heer Rik Jungmann,

Met volle aandacht heb ik uw commentaar gelezen op WWW.wijdemeren.com inzake de aanpak van de verkeersoverlast in de gemeente Wijdemeren. Staat u mij toe enige kritische noten te plaatsen als volgt:

U suggereert dat de opening door de raadsleden een zoethoudertje is. Niet waar! Het is het resultaat  van de niet aflatende inspanning van Werk aan de Weg Nu. En misschien ook een beetje van alle juridische procedures die worden ondernomen door diverse inwoners van ’s Graveland. De raadsleden luisteren naar hun kiezers! Beetje laat misschien, maar het plan tot reconstructie van het Noordereinde kan nog altijd worden herzien!

De Aanwijzing Beschermd Dorpsgezicht van 1987 zoals gepleegd door de Minister draagt de gemeente in niet mis te verstane bewoording op verkeersremmende maatregelen te nemen ter bescherming en instandhouding van het beschermd dorpsgezicht.  Dat in juni 2000 daartoe een voorstel wordt geformuleerd is een correcte invulling van die opdracht. Dat intussen enorme schade aan het dorpsgezicht is aangericht,  is alleen maar enorme nalatigheid van de gemeente. Verder niks toch? Beter laat dan nooit!

U verwijt de gemeente gebrek aan visie op de lange termijn. Maar dat is niet eerlijk!  De gemeente heeft wel degelijk een zeer duidelijke visie op lange termijn. Alleen vertellen ze het hun burgers niet. De gemeente houdt onverminderd vast aan haar stelling dat het Zuidereinde/ Noordereinde de natuurlijke noord-zuid route is. Dat er al heel lang veel betere alternatieve routes bestaan en dat zelfs recentelijk tegen zeer veel geld nieuwe alternatieven zijn aangelegd, doet daaraan niet af.  De gemeente houdt haar rug recht en laat zich door niets afleiden van haar visie. Geheimzinnigheid en verdraaien en ontkennen van feiten zijn geoorloofd in het politieke spel. De route staat vast !  Geen discussie!   De burger kan in ieder geval vertrouwen op een standvastige overheid!

U stelt een opstaphalte voor bij industrieterrein de Boomgaard. Gebrek aan visie bij de gemeente?  Welnee! Het is toch duidelijk, bijv met de plaatsing van een electronisch hek aan de zijde van de Loodijk, dat uw voorstel niet past in de lange termijn visie van de gemeente. Het aan-  en afvoerverkeer voor industrie terreinen de Slenk en aansluitend de Boomgaard wordt geleid over het Noordereinde.  Punt uit! Dat vertellen we nu nog even niet. Maar met bestuurlijke voortvarendheid wordt het Noordereinde omgebouwd tot een gebiedsontsluitingsweg, waar het nu alleen maar een erfontsluitingsweg is. Misbruik wordt gestraft! Jawel, aan de bewoners. Die zien hun bezit heel snel in waarde afnemen. Maar …………… alles in het belang van de gemeenschap en van een lange termijn visie die niemand vermag te begrijpen. En geen enkel verwijt! De gemeente Wijdemeren verzuipt  geheel zelfstandig in haar eigen verkeersprobleem. Daar hoeft niemand bij te helpen.

Frans van Loenen
's-Graveland

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
0 gr.
windkr. 2