WIJDEMEERSE WEBKRANT
Schaaknieuws
Ankeveen, zo 20 december 2009

Patrick Kreuning speelde tegen zijn oude schaakclub. Er wordt gewerkt aan een individueel jeugdkampioenschap in het Gooi.

ingezonden bericht

Schaaknieuws

Er valt veel te vermelden over de schaaksport. Zo ging gisteren SV 's Graveland met haar 2e 4-tal op bezoek in Laren.

Patrick Kreuning speelde dus tegen zijn voormalige club, hij won van Floris van Doorn, zijn eindspel was subliem, maar Floris liet grote kansen liggen. De overwinning van Patrick was derhalve geflatteerd. Henk Schoenmaker wist te winnen van Jordan van Wijk evenals John van der Klein, hij won van Martin de Groot, de loting was per ongeluk, maar de beide namen zorgde voor enige hilariteit. Tot slot dolf Henk Passenier door tijdnood gedreven het onderspit tegen Arjen Hooijmeier. Zodat een 2-2 eindstand op tafel kwam.

Individueel Jeugdschaakkampioenschap het Gooi

Er wordt momenteel tussen Patrick Kreuning en diverse clubs overlegd over een individueel jeugdkampioenschap tot 18 jaar in het Gooi, er wordt gespeeld in diverse leeftijdscategorieën en ook jongens en meisjes apart. Doel is dat eerst per gemeente de kampioenen worden gevonden via een plaatselijk kampioenschap, om vervolgens de kampioenen tegen elkaar te laten strijden om de titel beste jeugdschaker van het Gooi, uiteraard zijn er 6 kampioenen, (3 leeftijdscategorieën en een jongen en een meisje per leeftijdscategorie). In Eemnes organiseert men dit toernooi al een tijdje voor Laren Blaricum en Eemnes, maar daar gaat het tot 12 jaar.
Er moet nog gekeken worden wanneer dit alles plaats gaat vinden. Gemikt wordt op eind april, begin mei, mede afhankelijk van de schoolvakanties.
Heb je interesse om deel te nemen, houdt dan de plaatselijke en regionale media goed in de gaten, ik zal tzt een extra emailadres openen waarop men zich kan aanmelden, uiteraard wordt het ook mogelijks schriftelijk of per telefoon je aan te melden.

De deelname zal 5 euro bedragen, dit geld wordt o.a. besteed aan zaalhuur, aandenkens en bekers, verdere organisatiekosten etc. We mikken op 1000 deelnemers voor het hele Gooi. Deelname is niet schoolgebonden.

Sponsoring

Voor zo'n groot evenement zoeken we ook één grote sponsor. Er moet tenslotte heel wat geregeld en geörganiseerd worden, er moeten behoorlijke bedragen betaald worden kortom er is veel geld nodig. In ruil wordt uw bedrijfsnaam aan het evenement verbonden en eventueel kan uw logo op het aandenken, daarnaast zal u de nodige mediaaandacht krijgen in de regionale en lokale media.

Zaal

Er is voor Wijdemeren nog geen speellokatiegevonden, mocht iemand een grote zaal te huur weten waar ruim 100 tafels en 200 stoelen beschikbaar zijn en waar ook de ruimte groot genoeg is alles neer te zetten, dan houd ik me aanbevolen, zaalverhuurders kunnen voor een hele dag een offerte sturen naar:
pkreuning at online.nl

Prettige feestdagen en een goed en sportief 2010

Rest me nog u mede namens de vrijwilligers van het schoolschaak Wijdemeren de beste wensen te zenden, met name de deelnemende scholen en kinderen, maar ook de sponsoren (Berko, Pan&Koek, Rijwielhandel W. de Jongh, Smallenburg, AH Nederhorst, Intersell, KIDS en last but not least onze hoofdsponsor Oogmerkbriljant) en alle andere mensen die hebben geholpen ook het afgelopen toernooi weer tot een groot succes te maken.
Op de website www.schoolschaakwijdemeren.tk staan de foto's van dit jaar en voorgaande jaren.

Groetjes, tot ziens en ik houd u op de hoogte.

Patrick Kreuning
Ankeveen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zware sneeuwval
- 2 gr.
windkr. 3