WIJDEMEERSE WEBKRANT
Vuurwerkverbod bij Scholen
Wijdemeren, di 15 december 2009

B en W verbieden het afsteken van vuurwerk bij scholen en sportcomplexen en de daaraan grenzende parkeerterreinen.


Meenthof 1 januari 2008.

Er mag wel vuurwerk afgestoken worden op en rond winkelcentra, zoals de Meenthof in Kortenhoef, het Plein in Nederhorst en de Nootweg in Loosdrecht. (Op die plekken is altijd schade en overlast.)

persbericht

Vuurwerkverbod bij scholen en sportcomplexen

Burgemeester en wethouders hebben besloten om het afsteken van vuurwerk te verbieden bij schoolcomplexen en aangrenzende pleinen en bij sportcomplexen en hun aangrenzende parkeerterreinen.

Veel schade in voorgaande jaren

In het Vuurwerkbesluit staat dat consumentenvuurwerk mag worden afgestoken tussen 31 december 10.00 uur en 1 januari 02.00 uur. Toch zijn er plaatsen waar het afsteken van vuurwerk nooit toegelaten hoeft te zijn, zoals bij scholen en sportcomplexen. Op deze plekken werd bij voorgaande jaarwisselingen veel schade veroorzaakt door vuurwerk en vernielingen.

Aanvullende maatregelen

De Algemene Plaatselijke Verordening biedt B&W de mogelijkheid om aanvullende maatregelen te nemen op de uniforme regels voor de verkoop en het afsteken van consumentenvuurwerk. Een van die mogelijkheden is het aanwijzen van plaatsen waar het afsteken van vuurwerk altijd verboden is. Dat kan zijn op promenades, passages, portieken of, zoals in dit geval, bij scholen en sportcomplexen.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
Rik Jungmann
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
1 gr.
windkr. 2