WIJDEMEERSE WEBKRANT
Geslaagde Winterfair
's-Graveland, di 15 december 2009

Afgelopen zaterdag werd door de Hervormde Gemeente 's-Graveland een geslaagde winterfair gehouden.

Bij onderstaande gebeurtenis maakte Douwe van Essen een diashow.

ingezonden bericht

Winterfair Hervormde Gemeente ’s-Graveland, Noordereinde 14

Zaterdag 12 december, een mooie dag , fris windje, maar droog en helder weer. Een goede start voor de activiteiten van die dag. We waren vroeg gestart en alles was dan ook mooi op tijd klaar om 10.00 uur, bij de aanvang van de fair.

Veel belangstelling

Er was een goede verscheidenheid in kramen en geen overlapping van producten. Ook waren er sfeervolle artikelen voor huis en tuin, daarnaast de kraam met mooi Spaans aardewerk en eigengemaakte leerproducten, zoals tassen, portemonnaies enz. Aansluitend een kraam met Israël-producten.
Natuurlijk heeft de kerk zelf de brocantekraam. Prachtige en zeer goede stukken zijn ingeleverd en de kraam had dan ook geen gebrek aan belangstelling. Ook de tweedehands boeken trokken weer speciaal daarvoor komend publiek. Verder hadden we kwalitatief zeer goede bloembollen ingekocht. Veel zullen in het voorjaar tot bloei komen in de tuinen van de diverse kopers, terwijl de overgebleven bollen in de kerktuin worden geplant. Het resultaat kunt u in het voorjaar dus bewonderen bij de NH kerk.

Bijna leegverkocht

Een overvolle kraam was er met eigen gebakken taarten, cakes, boterkoek, chocolade en nog veel meer. Het fijne was dat de kraam aan het eind van de winterfair, om 16.00 uur, bijna leeg verkocht was. Maar ook de eigengemaakte sjaals, petten, mutsen, beenwarmers, speeltjes en noem maar meer, trok veel belangstelling. Er zijn nog wat petten over. We zullen zien of er nog iets naar Roemenië of elders gestuurd kan worden. Ook altijd heerlijk om te snuffelen zijn de kramen met sieraden en daarnaast de rekken met ( nieuwe) kleding .

Winterse kost

De glühwein werd gepresenteerd door Marinus Aalberts in zijn “Dickens Festijn” outfit. Dat kan ook alleen maar als je zelf in Deventer woont. En tegenover de zij-ingang naar de kerk stond de kraam met heerlijke erwtensoep en broodjes warme worst. Dat ging er goed in op deze toch wat frisse dag. In dezelfde tent werden er lekkere oliebollen gebakken.

Kerstsfeer

Als grote blikvanger buiten stonden er de kerstbomen. Enkele leuk versierd met gekleurde strikken, wat een feestelijk aanzicht gaf. Binnenin de kerk is het lekker warm en sfeervol. De kerk is weer prachtig versierd, alvast voor de kerst. Gezellig om er iets te nuttigen, en daar werd dan ook goed gebruik van gemaakt.  Voor de verkoop binnen waren er prachtige bloemstukken, kransen, wijnen en diverse andere producten. En elk heel uur werd er door de heer Engbert Koersen op het prachtige Bätzorgel gespeeld. Beslist sfeerverhogend in deze Adventstijd.

Zeer geslaagd

Terugkijkend was het een zeer geslaagde dag. Een goede opkomst, een leuke sfeer, plezierige samenwerking en, toch niet onbelangrijk, een opbrengst waar we zeer tevreden mee kunnen zijn. Deze opbrengst komt volledig ten goede aan de kerk.

Jos Aalberts, Clara Roëll,
Kortenhoef

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. bericht
foto
Douwe v. Essen
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
1 gr.
windkr. 2