WIJDEMEERSE WEBKRANT
Reco Noordereinde gaat door
's-Graveland, do 16 april 2009

De voorzieningenrechter in Amsterdam wees gisteren de vraag af om het reconstructiewerk aan het Noordereinde te stoppen. 

Dossier Verkeer 's-Graveland

persbericht

Voorlopige voorziening afgewezen,
werk Noordereinde kan doorgaan

De voorzieningenrechter in Amsterdam wees op woensdag 15 april de vraag af om het reconstructiewerk aan het Noordereinde te stoppen. 

Een bewoner aan het Noordereinde had de Voorzieningenrechter gevraagd om in een ‘voorlopige voorziening’ uit te spreken, dat het reconstructiewerk aan het Noordereinde stopgezet moest worden. Bij een verzoek om een voorlopige voorziening beoordeelt de rechter of er sprake is van een spoedeisend belang. Dat wil zeggen, of er een reden is om de zaak versneld te behandelen, bijvoorbeeld om het werk op te schorten, of direct te stoppen. Ook wordt door de rechter beoordeeld of bij de voorbereiding van het werk fouten zijn gemaakt, met name bij de afgegeven vergunningen en de gevolgde procedures.

De rechter doet vaak binnen enkele dagen uitspraak en soms, zoals in dit geval, onmiddellijk ter zitting. Op 15 april oordeelde de rechter dat er geen gronden zijn om het werk aan het Noordereinde stop te zetten. De aannemer kan dus doorgaan.

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
20 gr.
windkr. 2