WIJDEMEERSE WEBKRANT
CDA feliciteert Don Bijl
Wijdemeren, wo 15 april 2009

Het CDA Wijdemeren feliciteert burgemeester Don Bijl met de voordracht als burgemeester van Purmerend.

Update 16-4-2009, 10.34: In het persbericht van het CDA wordt melding gemaakt van een motie van wantrouwen die door DBL, gesteund door DBW en HKA, zou zijn ingediend tegen burgemeester Don Bijl. Fractievoorzitter Renë Voigt van DBW rectificeert dat onderaan dit bericht.

Update 16-4-2009, 13.50: Theo Reijn (CDA) reageert op Renë Voigt.

persbericht

CDA Wijdemeren

CDA Wijdemeren feliciteert Don Bijl

De gemeenteraad van Purmerend heeft vanavond in een speciale raadsvergadering besloten Don Bijl voor te dragen voor benoeming als burgemeester van Purmerend. Naar verwachting zal de minister nog voor de zomer over de voordracht een besluit nemen en wordt Bijl begin juli geïnstalleerd.

Het CDA Wijdemeren heeft Don Bijl vanavond gefeliciteerd met het besluit van de Purmerendse gemeenteraad, maar betreurt zijn vertrek. Bijl heeft zich bijzonder ingezet in de eerste jaren van nieuwe gemeente Wijdemeren, zonder daarbij de eigen karakteristieken van de dorpskernen uit het oog te verliezen. Een burgemeester die zich niet opsloot in het gemeentehuis maar er op uittrok. Bij vrijwel alle dorpsevenementen was hij aanwezig, niet alleen als toeschouwer maar vaak ook als deelnemer. Op zijn eigen amicale wijze leidde hij de dorpsavonden in de verschillende kernen.

Betreurenswaardig is dat een burgemeester die zich zo inzette voor het belang van de gemeente recentelijk een schandelijke motie van wantrouwen kreeg van DorpsBelangen Loosdrecht, gesteund door Dorpsbelangen Wijdemeren en Het Kan Anders. Juist terwijl hij de belangen van Loosdrecht met verve diende door zich in te zetten voor de realisatie van het nieuwe dorpscentrum. De opening van de eerste heulbrug, donderdag jl., was een eerste kroon op dat werk.

ingezonden brief

Het was een motie van afkeuring die verband hield met het niet goed informeren van de raad. Dat is iets heel anders dan een motie van wantrouwen, waarin het vertrouwen wordt opgezegd.

Renë Voigt
Fractievoorzitter DBW

ingezonden brief

Voigt heeft gelijk. Maar dat neemt niet weg dat de motie van afkeuring is overgekomen als een motie van wantrouwen en een veel te zwaar middel was.

Theo Reijn
Fractievoorzitter CDA

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
21 gr.
windkr. 2