WIJDEMEERSE WEBKRANT
Verkeerschaos al begonnen
Ankeveen/'s-Graveland, wo 8 april 2009

Onaangekondigd bleek vanmorgen dat de Cannenburgerweg in Ankeveen volledig afgesloten was. Ook het Noordereinde zat al vast.

Aanwonende Margo Schoote verbaasde zich over de onaangekondigde afsluiting. Keek op de gemeentelijke website, zag niets en mailde toen over de onaangekondigde afsluiting. Zij werd teruggebeld. Zie hieronder.

Huib Langemaat stond voor de afsluiting op weg naar zijn werk en moest omdraaien. Op het Noordereinde zouden de werkzaamheden maandag beginnen, maar reeds nu is de weg vrijwel versperd. Hij miste daardoor een afspraak.

(De gemeentelijke communicatie over afsluitingen en maatregelen moet aanzienlijk aangescherpt worden, want anders gaat het nu al, en zeker vanaf maandag, het komende half jaar volledig mis. red. WWK.)

Dossier Verkeer 's-Graveland

ingezonden brief/afschrift mail aan gemeente Wijdemeren

L.S.,

Geconfronteerd met een plotselinge wegafsluiting (werkzaamheden weghalen verkeersdrempel) op de Cannenburgerweg, hoor ik van diverse andere weggebruikers boze geluiden.

Typisch weer de gemeente Wijdemeren, niemand weet hiervan. Wij, als bewoners, hebben niét gehoord van de gemeente dat de weg vandaag afgesloten is. Voor bedrijven van buitenaf is dit nog vervelender. Grote vrachtwagens moeten nu via het Noordereinde, over de Klapbrug naar De Slenk.

Op de website staat bij Wegafsluitingen Online niets hierover gemeld. Want, eerst ga ik daar natuurlijk even kijken. Geen wegafsluiting vandaag op de Cannenburgerweg!!

Gebeld naar de gemeente. Weet van niets, ook op de 'briefjes met wegafsluitingen' staat niets hierover, aldus de man die mij te woord staat.
Ik zeg dan dat ik wel weet dat de verkeersdrempel op de Cannenburgerweg tijdelijk weggehaald zal worden, maar dat de werkzaamheden vanaf 14 april zijn gepland.

Dit staat ook in alle communicatie over het Noordereinde genoemd. De man die mij antwoord geeft: Ja, de Cannenburgerweg, dat is de omleidingsroute straks voor het Noordereinde. Ik zei niets, ga die discussie maar niet aan.

De omleidingsroute loopt via de Dammerweg, maar ik ben bang dat dit de sluipomleidingsroute gaat worden.

Met vriendelijke groeten,

Margo Schoote
Ankeveen

__________________________________________________________________

Enige tijd later werd Margo Schoote teruggebeld en hoorde zij het volgende:

De ambtenaar had wel een berichtje gevonden: "de Cannenburgerweg is 
woensdag tijdelijk dicht. Aan beide kanten van de straat staan 
waarschuwingsborden."
Dat hierover niet is gecommuniceerd met bedrijven en bewoners, vond de gemeentelijke medewerker een omissie van de kant van de gemeente. Dat is jammer.

ingezonden brief

Ik schrijf woensdag 8 april en ben onderweg van het Noordereinde naar mijn werk dat zich tijdelijk op de Cannenburgerweg bevindt. Daar aangekomen zie ik dat de weg compleet is afgesloten, dus ik kan weer terug met mijn fietsje om via de Stichtse Kade alsnog mijn werkplek te bereiken.

Ondertussen viel het me ook op dat er voorbereidingen werden getroffen om bij de Klapbrug aan het werk te gaan. Grote vrachtwagens en rollen leiding arriveerden en er stond een kleine file. Om een uur of elf moest ik voor mijn werk naar Hollandse Rading waar ik een afspraak had. Daar ben ik nooit aangekomen omdat het Noordereinde volledig verstopt zat.

Een aantal vrachtauto's en de bus waren in een soort knoop verstrikt geraakt. Ik heb er een kwartiertje gestaan en ben, na de afspraak te hebben afgebeld maar weer terug gereden. Morgen zal ik daarvoor naar Driebergen moeten.

Bedankt, gemeente!!

Het is allemaal klein leed, maar er is uit den treure gecommuniceerd door de gemeente dat per 14 april de weg wordt afgesloten. Overigens prima want er moest iets gebeuren.

Wat gebeurt er op 8 april? De Cannenburgerweg gaat dicht en het Noordereinde gaat ook min of meer dicht. Op het fietspad staat een dikke auto met aanhanger, voorbij de Klapbrug richting Zuidereinde staat een vrachtwagen, op de Klapbrug staat een vrachtwagen.

Heeft de gemeente wel eens van tijdelijke verkeerslichten gehoord of van verkeersregelaars, van directie voeren, van plannen?

Dit belooft nog wat voor het komende half jaar.

Huib Langemaat
's-Graveland

bron
ing. brief
foto
M. Schoote
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
regen
10 gr.
windkr. 5