WIJDEMEERSE WEBKRANT
Schoolschaak begint weer
Wijdemeren, di 2 september 2008

Het Wijdemeerse schoolschaaktoernooi komt er weer aan, groter dan ooit.

ingezonden bericht

SCHOOLSCHAAK 2008

Geachte schaakvrienden en andere belangstellenden,


Er zijn op dit moment nog geen teams aangemeld omdat de uitnodigingen pas gisteren naar de scholen zijn verzonden.
Wat is er dan groter aan? zult u zich afvragen. Er zijn dit jaar voor het eerst sponsors gevonden, te weten, Intersell (dit jaar hoofdsponsor), Bakkerij Mur (beiden Loosdrecht), Restaurant Pan&Koek (ankeveen), De Balloonboutique ('s Graveland), Rijwielhandel Willem de Jongh, Oogmerk Briljant, R.R. Taxi en schilderbedrijf Smallenburg (allen uit Kortenhoef). Hierdoor is het mogelijk een vaste beker aan de scholen uit te reiken, en het toernooi groter op te zetten. Daarnaast is er inmiddels een website, er moet nog wel e.e.a. aan gesleuteld worden, ik hoop dit zo snel mogelijk in orde te hebben. Het adres is www.schoolschaakwijdemeren.tk . Er staat ook een liedje over schaken op, helaas een hardrocknr. maar dat was het enige nr. wat ik over schaken kon vinden. Het heet knight jumps queen van Annihilator.

Op woensdag één oktober zal vanaf half twee, in de Meester Kremerschool te Nederhorst den Berg, geschaakt worden door kinderen van diverse scholen uit de Wijdemeren, zoals u op de website kunt zien kwam er elk jaar één school extra meedoen, hopelijk is het dit jaar echt feest en doen ineens alle scholen mee.

Dankzij de sponsoring door het bedrijfsleven hoeven de scholen geen onkosten te maken en daarom is de instap naar het toernooi laagdrempelig.
Dit jaar zullen er voor het eerst poules gemaakt worden, de beste teams strijden dan enige weken later om de beker.
Inmiddels hebben ook drie mensen van SV de Kasteelridders toegezegd te willen assisteren en ook van de 's Gravelandse SV zullen mensen komen kijken.

We hopen op veel deelnemertjes van zoveel mogelijk scholen, wie weet dat de Wijdemeerder schaakwereld een voorbeeld kan geven voor andere sportverenigingen die ook zoiets met de scholen zouden willen doen in hun tak van sport.

Uiteraard wordt u o.a. via dit medium op de hoogte gehouden van het toernooi en alles wat er omheen speelt.

Patrick Kreuning
Ankeveen

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt, nattig
17 gr.
windkr. 5