WIJDEMEERSE WEBKRANT
Stil Alarm?
Kortenhoef, ma 1 september 2008

Op de eerste van de maand loeien de sirenes om twaalf uur. Niet echter in Kortenhoef. Dat viel op.

ingezonden brief

Stil Alarm?

Geachte Redactie,

Stil Alarm op de eerste van de maand, bijv. heden 1 september, is het U en de lezers ook opgevallen?/ Werkend op mijn kantoor in Kortenhoef, luister ik ook vaak naar Radio NH, daar is dan ook bijv. heden een spot van de Overheid, over het Grote Alarm dat altijd op de eerste maandag van de maand om 12.00 uur gaat loeien. Men spreekt zelfs van het voorblijven van een crisis en het aanschaffen van een radio met batterijen, want dan blijf je als burger op de hoogte als er een crisis dreigt.

Maar wat is nu het geval : Heden en ook vorige maand heb ik het Normale lalrm niet gehoord ! U wel in de regio? Waarom is dit testen vervallen? Of heb ik iets gemist?

Werken de sirenes niet meer, of heeft men het testen gestopt vanwege het lawaai ? Wie het weet mag het zeggen. Mogelijk weet de Redactie al direct het juist antwoord. Of de Gemeente of de Brandweer?

Mvrgr.

Bob J. Colijn
Kortenhoef.

Naschrift redactie:

Dat is ook toevallig... Vanmiddag had ik precies om twaalf uur mijn zoon in Amsterdam aan de lijn. Tijdens het gesprek hoorde ik dat daar de sirene begon te loeien. Ik zat in Kortenhoef, vlakbij De Fuik. Het viel mij op dat ik hier niets hoorde. Het kan beleid zijn, of de sirene kan ook gewoon stuk zijn.

We hebben de vraag voorgelegd aan de gemeente en wachten even op antwoord.

Rik Jungmann

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
21 gr.
windkr. 4