WIJDEMEERSE WEBKRANT
IJsberichten
Kortenhoef, Nederhorst den Berg , wo 29 oktober 2008

Twee ijsberichten, want er is nachtvorst. De Kortenhoefse ijsclub houdt op 21 november de jaarvergadering en het CDA gaat hulp bieden op de Bergse kunstijsbaan.

Het bestuur van de Kortenhoefse IJsclub "Onderling Genoegen" roept de leden op tot het bijwonen van de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering, te houden op vrijdag 21 november 2008 om 20.00 uur in het "Kraaiennest", Kortenhoefsedijk 145 te Kortenhoef. Meer informatie op de website.

persbericht

CDA Wijdemeren

CDA Wijdemeren: Make A Difference Day in Nederhorst

Jaarlijks levert het CDA Wijdemeren een bijdrage aan Make A Difference Day (MADD), de landelijke vrijwilligersdagen die dit jaar op vrijdag 30 oktober en zaterdag 1 november worden gehouden. Daarmee onderstreept het CDA de waardering voor het vrijwilligerswerk. Dit jaar gaat het CDA het anders doen dan andere jaren en worden de MADD-activiteiten een beetje opgeschoven.

Streng winterweer of niet, de vrijwilligers van de ijsclubs in Loosdrecht, Kortenhoef, Ankeveen en Nederhorst den Berg zijn elke winter in de weer om er helemaal klaar voor te zijn als er echt geschaatst kan worden. Die voortdurende inzet is bijzonder omdat er de laatste tien jaar niet meer geschaatst kon worden op de plassen, sloten en vaarten die Wijdemeren rijk is.

De IJsclub Nederhorst den Berg biedt van 29 november tot en met 11 januari een unieke en schaatszekere kans voor het winterse spektakel dat bij Wijdemeren hoort. Dankzij de tomeloze inzet van de ijsclub beschikt Nederhorst zes weken lang over een grote overdekte ijsbaan. En alleen die prestatie verdient al alle waardering.

De ijsclub gaat in deze periode ook tal van activiteiten organiseren om aan jong en oud schaatsplezier te bieden. Daarvoor zijn maar liefst 350 paar schaatsen te leen!

In overleg met de IJsclub Nederhorst den Berg zullen CDA-ers hun steun verlenen bij een schaatsochtend voor deelnemers met een verstandelijke of lichamelijke beperking.

Volgens CDA fractievoorzitter Theo Reijn is het dit jaar de laatste kans om in de winterperiode een MADD-activiteit bij een ijsclub te houden. "Vanaf volgend jaar wordt Make A Difference Day in de derde week van maart gehouden en dan is er natuurlijk helemaal geen kans op schaatsweer. Bovendien kunnen we door het verschuiven van onze activiteiten zowel de vrijwilligers van de ijsclub als de vrijwilligers die zich inzetten voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking een hart onder de riem steken."

bron
Div.
foto
---
auteur
Div.
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
7 gr.
windkr. 2