WIJDEMEERSE WEBKRANT
Dobber is van de Burger
Kortenhoef, wo 29 oktober 2008

De Dobber is bijeen gespaard door de inwoners van 's-Graveland betoogt Ben Raven. Het gemeentebestuur kan hem daarom niet verkopen.

Dossier De Dobber

ingezonden brief

Diefstal

Het gemeentebestuur wil de Dobber verkopen om de penibele financiële situatie te verbeteren.

De Dobber is echter destijds middels allerlei collectes gerealiseerd met een zeer grote bijdrage van de burgers. Kortom een aanzienlijk deel van de Dobber is eigendom van de burgers. En die willen helemaal niet dat hun bijdrage van destijds nu gebruikt gaat worden om de klappen van het beroerde financiële beleid van het gemeentebestuur op te vangen. Het verkopen van de Dobber, zonder dat daar iets soortgelijks voor terug komt,  kan daarom ook niet anders uitgelegd worden dan als een " legale " diefstal

Ben Raven
Kortenhoef

Naschrift redactie:

Eind jaren zeventig spaarden de inwoners van 's-Graveland en Kortenhoef voor een nieuw dorpshuis. Aan de Kerklaan, bij het braakliggende terrein, waar nu winkelcentrum De Meenthof staat, stond een enorme thermometer die aangaf hoe hoog het tot dan toe opgehaalde bedrag was. Met dat geld en dat van de gemeente 's-Graveland werd de oude Dobber gebouwd. Bij de bouw van winkelcentrum De Meenthof verkocht het Dobberbestuur de grond en kreeg daarvoor een nieuwe (de huidige) Dobber voor terug.


Luchtfoto van de Oude Dobber en het winkelcentrum rond 1975.

Midden jaren zeventig

  1. De Oude Dobber
  2. De Apotheek, later bloemenkiosk
  3. Het nog altijd omstreden parkeerterrein (met bomen).
  4. Parkeerplaats
  5. Ruim plantsoen
bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
7 gr.
windkr. 2