WIJDEMEERSE WEBKRANT
Schakers spelen gelijk
's-Graveland, zo 26 oktober 2008

SV (Schaakvereniging) 's Graveland reisde af naar Vinkeveen voor de jaarlijkse ontmoeting tegen het tweede van Denk en Zet. Er werd gelijk gespeeld.

ingezonden bericht

Schakers laten winst liggen in Vinkeveen

SV 's Graveland reisde dinsdag 21 oktober af naar Vinkeveen voor de jaarlijkse ontmoeting tegen het tweede van Denk en Zet. Het was de eerste wedstrijd van het seizoen in de regionale competitie.

De club trad op volle oorlogssterkte aan en wist het mede daardoor de tegenstander erg lastig te maken. Peter Cornelissen haalde al snel een punt met zijn kroegopening binnen. Ruben Babadzjanjan speelde de Hollandse verdediging van zijn tegenstander weg door een fout van de laatste op de tiende zet. Patrick Kreuning had een lange dag achter de rug en zag daardoor e.e.a. over het hoofd waaronder een vork en mat in één. Hij verloor na een zware strijd. Floris van Doorn verloor in een Engelse partij, zijn aanval werd afgeslagen wat hem een pion en de kansen kostte. John Reichart speelde Siciliaans en kwam veel beter uit de opening, waardoor hij de winst binnenhaalde. John van der Klein stond onder druk, toen hij vervolgens de dame iets te vroeg losliet kostte hem dat een stuk en hij capituleerde. Henk Schoenmaker had gekozen voor het damegambiet, hij won diverse pionnen en een stuk en maakte het prima af. Henk Passenier had een dame-indische opening en kwam erg goed te staan, hij won onder andere een pion. In het eindspel liet hij echter kans op kans liggen en hij verloor onnodig.

Hiermee was een 4-4 eindstand het magere resultaat. Maar in het verleden verloren we doorgaans in Vinkeveen, met de komst van Ruben en de positieve ontwikkelingen die Floris op schaakgebied doormaakt is het team veel sterker dan afgelopen jaren. Wie weet dit jaar promotie. Wie de jeugd heeft heeft de toekomst. In de interne competitie gaat Floris van Doorn aan de leiding, gevolgd door Henk Schoenmaker en Patrick Kreuning.

Aanstaande woensdag is vanaf 14.00 uur de finale van het schoolschaak toernooi in de Antoniusschool, de prijsuitrijking zal tegen 16.45 plaatsvinden. Mede dankzij de sponsoren Intersell, Oogmerk Briljant, Pan&Koek, de Ballonnenboutique, Rijwielhandel W. de Jongh, Bakkerij Mur, R.R. Taxi en schilder- en behangwinkel Smallenburg is het dit jaar een groot succes geworden. De teams van de Antoniusschool 1 & 2, de Curtevenneschool 1 en de Jozefschool 1 zullen elkaar bekampen om de titel en de 1 of 2 plaatsen in de SGS-schoolschaakcompetitie in maart.

Ook zin om te komen schaken? Elke donderdag vanaf 20.00 uur bent u van harte welkom in de Matrijs, Julianaweg 15 te Kortenhoef. Vooraf aanmelden is wel gewenst, voor meer info: Patrick Kreuning, 035-8795195 / pkreuning at orange.nl. De koffie staat klaar.

Patrick Kreuning
Ankeveen

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
regen
12 gr.
windkr. 4