WIJDEMEERSE WEBKRANT
Boek Carole Denninger
Kortenhoef, ma 6 oktober 2008

Morgen houdt de Kortenhoefse kunsthistorica Carole Denninger haar nieuwste boek ten doop. Amsterdam in 365 Stadsgezichten.

persbericht

Kunsthistorisch Service Bureau Drs. Carole Denninger

Amsterdam 365 Stadsgezichten

Als er één stad veelbezongen is, is het wel Amsterdam. Vanaf de zestiende eeuw is de schilder-achtige stad aan de Amstel en het IJ door talloze kunstenaars in verf verbeeld. Het specialisme van het stadsgezicht kwam er tot grote bloei, met Jacob van Ruisdael, Meindert Hobbema, de gebroeders Berckheyde en Jan van der Heyden als meesters op dit vakgebied.

Omstreeks 1900 breidden schilders als Breitner en Israels het onderwerp uit met alledaagse observaties: afbraak, bouwwerkzaamheden, paardentrams en verlichte pleinen en straten. Tot op de dag van vandaag blijven ook hedendaagse schilders als Frans Koppelaar en Edwin Hagendoorn gefascineerd door het dagelijks leven.

Amsterdam - 365 stadsgezichten laat 365 schilderijen zien die een beeld geven van het 'Venetië van het noorden' van 1600 tot nu. Bij dagelijks gebruik betekent dit een jaar lang genieten van de schoonheid van Amsterdam, de stad die elke dag van het jaar opnieuw inspireert.

Boekgegevens

Titel : Amsterdam - 365 stadsgezichten
Auteur : Carole Denninger
ISBN : 978 90 6868 490 2
Prijs : € 29,90
Uitvoering: Gebonden uitgave/ 22 x 14 cm / 744 pagina's met 365 illustraties in kleur
Uitgever : Uitgeverij THOTH, Bussum

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
12 gr.
windkr. 2