WIJDEMEERSE WEBKRANT
Pleidooi voor Open Source
Nederhorst den Berg , vr 28 november 2008

Menno Snel uit Nederhorst den Berg heeft in zijn werk te maken met Open Source software en houdt daar een pleidooi voor.

(Omdat dit een wel zeer gespecialiseerd onderwerp is, sluiten wij hier de discussie over dit onderwerp in de WWK. red. WWK)

ingezonden brief

Hallo,

Als adviseur organisatie en informatie van een verzekeringsmaatschappij sluit ik me helemaal aan bij de mening dat er meer open source gebruikt moet worden. Wij zijn ook langzaam aan het overstappen van betalen voor softwaregebruik (licenties) en nog eens jaarlijks extra voor ondersteuning (onderhoudscontracten) naar gratis software en enkel betalen voor ondersteuning als het nodig is (specifieke wensen en implementatieondersteuning).

Ook wij merken dat hierdoor de ICT uitgaven veel minder worden. Ook de acceptatie onder de gebruikers is prima te noemen (men moet even wennen zoals met elk nieuw systeem, maar daarna levert het geen probleem meer op). Dit kan ook geld besparen voor gewone ondernemers die ik als tip de volgende link nog even mee wil geven: www.businesscompleet.nl/kennisbank/1370-Veel-software-kost-niets-deel-4.html

Menno Snel
Nederhorst den Berg

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
6 gr.
windkr. 2