WIJDEMEERSE WEBKRANT
Beleid op De Dobber
Nederhorst den Berg, ma 24 november 2008

Felix Flameling, oud-raadslid voor D66, nu lid van GroenLinks, vindt dat onderzocht moet worden of De Dobber echt een basisvoorziening is.


Felix Flameling, GroenLinks

Dossier De Dobber

ingezonden brief

De Dobber, een jarenlange discussie

In de gemeenteraad wordt al jaren discussie gevoerd over de Dobber, door Kortenhoevers ook wel dorpshuis genoemd.

Die discussie wordt en werd voornamelijk gevoerd in het kader van bezuinigingsmogelijkheden: de tekorten in de exploitatie moesten jaarlijks door de gemeente worden bijgepast, zo rond de € 22.000,-. Dit college en het vorige, en dan met name de wethouders van Financiën, beten zich de tanden erop stuk, een beheerderswisseling volgde, niets hielp. Dan maar verkopen werd de gedachte. Ja, zei de raad, maar de functies moeten in enigerlei vorm blijven. Met andere woorden: wij hebben een voorziening als de Dobber nodig.

Is dat wel zo?

Rik Jungmann doet in De Zijlijn een poging tot een analyse om die vraag te beantwoorden. Zelf geeft hij aan, dat hij eigenlijk te weinig overzicht en inzicht heeft om die vraag te kunnen beantwoorden. De gemeenteraad  heeft dat inzicht ook niet. Bij mijn weten is er nog nooit een gedegen notitie van het College naar de Raad gestuurd om op grond daarvan te kunnen bepalen of de Dobber een basisvoorziening is.

Als dat laatste wordt bevestigd, dan moet er zo snel mogelijk beleid worden ontwikkeld. Nu is dat er immers niet. En graag in samenspraak en overleg met alle betrokken partijen.

Laat de raad de kaders voor dat beleid vaststellen en iedereen zijn/haar hoofd koel houden.

Felix Flameling,
Groen Links
Nederhorst den Berg

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
2 gr.
windkr. 2