WIJDEMEERSE WEBKRANT
Dobber in Commissie
Kortenhoef, wo 19 november 2008

Er is wat onrust over de toekomst van De Dobber. Toneel vereniging DSO en andere organisaties zijn bezorgd. Vanavond komt de kwestie in de commissie.

Het college heeft gisteren een brief aan de raad gestuurd over de stand van zaken met betrekking tot de exploitatie van dorpshuis De Dobber. Vanavond wordt die brief besproken in de commissie Ruimte en Economie.

Update 20-11-2008, 9.56: Het onderwerp komt niet in de commissie R&E, maar morgen, 20 november, aan de orde in de commissie Bestuur en Middelen. Dat is echter nog niet geheel zeker, omdat wethouder Wim Lorjé ziek is. Mogelijk wordt er een extra raad over gehouden.

In de brief stelt het college dat het persbericht en een eerdere brief niet voldoende duidelijk waren. Er zijn nog geen definitieve besluiten over De Dobber genomen. In de eerdere uitingen werd slechts het voornemen van het college aangegeven.

Beheerder blijft, huur gaat over

Dat voornemen behelst dat met de heer Bergman, de huidige exploitant, een overeenkomst wordt gesloten, waarbij hij de Dobber blijft beheren, maar de huur van de Dobber wordt overgenomen door Albert Heijn. In dat huurcontract worden dezelfde voorwaarden aan de exploitatie gesteld zoals die ook golden voor de heren Peet en Bergman de afgelopen tijd.

Het college stelt nadrukkelijk dat het gebouw niet verkocht wordt, maar dat alleen de exploitatie van De Dobber wordt overgedragen aan AH.

Onrust

Bij de gebruikers van De Dobber is onrust ontstaan. Dat bleek eerder al uit de brief van Mirjam Arnoldy en vandaag uit een artikel van Hans van Keken in de Gooi- en Eemlander. Daarin vraagt ex-DSO voorzitter Frans van Giessen zich af hoe het moet als de toneelvereniging De Dobber gebruikt voor toneelvoorstellingen, maar het restaurantgedeelte dicht is. Ook is hij er beducht voor dat de condities voor het gebruik van De Dobber slechter worden.

Alber Heijn

Egbert van der Baan, de woordvoerder van de AH projectontwikkelaar, stelt de verenigingen gerust. Zijn doelstelling is om winkelcentrum De Meenthof een positieve impuls te geven, waarbij hij ook naar de parkeerproblemen wil kijken. Op korte en middellange termijn garandeert AH dat er een beheerder in De Dobber zal zijn en dat de condities voor gebruik door de verengingen gelijk blijven. Uiteindelijk moet volgens hem het winkeloppervlak worden uitgebreid om de concurrentie met Kerkelanden en de Hilversumse Meent vol te kunnen houden, maar dat gebeurt niet van vandaag op morgen.

Dossier De Dobber

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
9 gr.
windkr. 2