WIJDEMEERSE WEBKRANT
Ontwikkeling sportvelden NdB
Nederhorst den Berg, ma 10 november 2008

Morgen ondertekenen de gemeente en twee woningcorporaties een gezamenlijke verklaring om de sportvelden Overmeer in Nederhorst te herontwikkelen.

persbericht

Nieuwe toekomst voor Overmeer Zuid
Het Gooi en Omstreken, De Alliantie en de gemeente Wijdemeren maken afspraken

Op 11 november ondertekenen de gemeente Wijdemeren, De Alliantie Gooi en Vechtstreek en Stichting Woningcorporaties Het Gooi en Omstreken een intentieverklaring waarin zij afspreken samen een plan te maken voor de herontwikkeling van de Sportvelden Overmeer in Nederhorst den Berg.

De corporaties en de gemeente komen binnen drie maanden met een haalbaar plan voor zowel de nieuwe woningen als de bestaande woningen.

De intentieverklaring is het startschot voor de beide woningcorporaties om gezamenlijk de plannen voor zowel de nieuwbouw als voor de bestaande woonwijk te ontwikkelen. De uitdaging is om de twee plannen een mooi geheel te laten vormen.

In overleg met betrokkenen

De gemeente Wijdemeren werkt al enige tijd aan de ontwikkeling van het stedenbouwkundig ontwerp voor de bouw van ongeveer 150 woningen op de sportvelden. Dit in nauw overleg met de klankbordgroep van betrokken omwonenden en belanghebbenden. Vijfendertig procent van de nieuwbouwwoningen zal in de categorie betaalbaar vallen. Ook komt er een nieuw sportcomplex voor voetbal en tennis.

Onderzoek

In de bestaande woonwijk wordt een onderzoek naar de kwaliteit van de woningen uitgevoerd. Vervolgens wordt bekeken wat de wijk nodig heeft en welke plannen Overmeer Zuid als prettige woonwijk versterken. Het kan bijvoorbeeld gaan om verbetering van de woonomgeving, onderhoud aan de woningen en inspelen op andere wensen van de bewoners. Sommige woningen hoeven niet veel verbeterd te worden, voor andere woningen is wellicht een grotere aanpak nodig.

De corporaties en de gemeente zullen de bewoners nadrukkelijk bij de planvorming blijven betrekken.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
regen
10 gr.
windkr. 4