WIJDEMEERSE WEBKRANT
CDA: Excuus voor fout in regie
Wijdemeren, do 6 november 2008

CDA fractievoorzitter Theo Reijn biedt zijn excuses aan. De coalitie liet de oppositie twee uur wachten en besloot zonder enig overleg. Niet chique vindt Reijn bij nader inzien.


Theo Reijn, fractievoorzitter CDA.

ingezonden bericht

CDA Wijdemeren

Gisteren heeft de gemeenteraad van Wijdemeren de begroting 2009 behandeld. In het debat bleek overeenstemming over drie begrotingsposten waarmee het nog resterende tekort kon worden gedekt. Daarmee kon een extra OZB-verhoging van ruim 11% worden afgewenteld.

Op initiatief van de oppositiepartijen zijn de fractievoorzitters van de oppositie- en coalitiepartijen bijeengekomen om een gezamenlijk amendement in te dienen. Een unieke mogelijkheid om eendrachtig een lastig probleem aan te pakken. Een aanpak die ik zelf enige weken geleden heb voorgesteld en die we nu hadden kunnen realiseren.

Na het fractievoorzittersoverleg, waar de meeste fractievoorzitters op hoofdlijnen konden instemmen met het voorstel, is het voorstel met de fracties afzonderlijk en in coalitieverband besproken. Dat heeft geleid tot een gewijzigd amendement waar zowel de extra OZB-verhoging kon worden afgewenteld als financiën beschikbaar zijn gekomen om onderzoek te doen naar structurele bezuinigingen. Hiermee moet worden verkomen dat we in de komende jaren opnieuw voor grote financiële problemen komen te staan.

De coalitiepartijen hebben het gewijzigde amendement, zonder voorafgaande bespreking met de oppositiepartijen, aan de gemeenteraad voor besluitvorming aangeboden. Als fractievoorzitter van het CDA en leider van de coalitie betreur ik dat ten zeerste.

Het vooraf niet raadplegen van onze collega's van de oppositiepartijen is respectloos en eigenlijk beneden alle peil. Dat past niet bij het CDA en het past niet bij mij.

De verschillende onderhandelingen over het gewijzigde amendement hebben ruim 2 uur geduurd. Al die tijd hebben onze collega's van de oppositiepartijen zitten wachten op een antwoord dat ze uiteindelijk niet via de geëigende weg hebben gekregen. Dat dit in de hectische omstandigheden niet is gebeurd, mag niet als excuses dienen. Ieder mens mag fouten maken, maar dit had niet mogen gebeuren.

Vanmorgen heb ik de fractievoorzitters van Dorps Belangen Loosdrecht en Dorpsbelangen Wijdemeren gebeld om mijn welgemeende excuses aan te bieden.

Theo Reijn
Fractievoorzitter CDA Wijdemeren

bron
ing. bericht
foto
Douwe v. Essen
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
12 gr.
windkr. 2