WIJDEMEERSE WEBKRANT
KadD: Literaire Avond
Kortenhoef, do 13 maart 2008

Op 3 april organiseert Kunst aan de Dijk in het Oude Kerkje haar jaarlijkse literaire avond met een optreden van Ivo de Wijs en Pieter Nieuwint.

persbericht

Stichting Kunst aan de Dijk

Kunst aan de Dijk presenteert:
Ivo de Wijs en Pieter Nieuwint met 'Literair Varié2'

Op 3 april organiseert Kunst aan de Dijk in het Oude Kerkje haar jaarlijkse literaire avond met een optreden van Ivo de Wijs en Pieter Nieuwint.


Pieter Nieuwint en Ivo de Wijs

Dit keer geen literair tweegesprek, maar een sprankelende mix van raadselrijmen, oogrijmen, stuntrijmen, gezangen en gloedvol pianospel. Veertig jaar (!) nadat ze voor het eerst samen optraden in het cabaret Ivo de Wijs, laten Ivo en Pieter zien dat ze hun streken nog lang niet verleerd zijn.

Het cabaret Ivo de Wijs was in de jaren zeventig een begrip. Vanaf 1967 gaven Ivo de Wijs, Pieter Nieuwint, Henk Smit en Aggie Terlingen samen met cabaret Don Quishocking een nieuwe invulling aan het genre. De groep bestond tot 1980, maar Ivo de Wijs bleef actief als schrijver, zanger, presentator, en nog veel meer.

Podiumdieren

Hoewel Ivo en Pieter allebei hun eigen weg zijn gegaan, zijn ze het podium trouw gebleven. Ivo geeft lezingen en voorlezingen, Pieter treedt op met een eigen liedprogramma. Af en toe vervlechten zij hun repertoire tot een Literair Varié2 met raadselrijmen, oogrijmen en stuntrijmen (door Ivo), nieuwe gezangen en gloedvol pianospel (door Pieter) en een enkel nostalgisch duet.

Gezamenlijke optredens

Sinds enkele jaren treden Ivo en Pieter weer op. Samen. Hun incidentele gezamenlijke voorstellingen vormen geen nieuwe cabaretstart en al helemaal geen mistroostige terugblik. Ze zijn een liefderijk en vreugdevol eerbewijs aan het gesproken en gezongen woord.

Plaats: het Oude Kerkje, Kortenhoefsedijk 168, Kortenhoef
Datum en tijd: 3 april 2008, 20.15, kerk open 19.30 uur
Entree: € 15,00 inclusief een glas wijn in de pauze; donateurs € 10,00
Reserveren: telefoon 06-30946840 of www.kunstaandedijk.nl .

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
24 gr.
windkr. 2