WIJDEMEERSE WEBKRANT
Hilversum en Wijdemeren eensgezind
Wijdemeren, do 13 maart 2008

De wethouders Neef en Roerig van de gemeenten Wijdemeren en Hilversum zitten op één lijn over Ter Sype, aldus een persbericht van Hilversum.

Dossier Ter Sype / Vliegveld

persbericht

Wethouders Wijdemeren en Hilversum eensgezind over Ter Sype

De wethouders Neef en Roerig van de gemeenten Wijdemeren en Hilversum zitten op één lijn over Ter Sype.

Voorafgaand aan de vergadering van de zogeheten art. 28 commissie Vliegveld Hilversum hebben zij overlegd naar aanleiding van recente krantenberichten. In dit gesprek is gebleken dat beide wethouders positief gestemd zijn over de haalbaarheid van een integraal plan dat voldoet aan de wensen en voorwaarden van beide kanten.

Het Hilversums College heeft sinds zijn aantreden in 2006 aangegeven woningbouw op Ter Sype mogelijk te willen maken, mits de geluidsoverlast in Hilversum door het vliegveld niet of nauwelijks toeneemt. Hoewel er nog geen definitieve overeenstemming is tussen beide Colleges, geven de gesprekken die in de achterliggende maanden zijn gevoerd, beide partijen de overtuiging dat er een goede oplossing zal komen.

Recent onderzoek naar de effecten van een mogelijke verandering van banen van vliegveld Hilversum geeft een extra impuls aan deze samenwerking. Beide wethouders hechten er aan om met de Provincie Utrecht en de betreffende Utrechtse gemeenten te overleggen over de zorgen die de Utrechtse regio hierover heeft geuit. Zij hebben deze overheden dan ook uitgenodigd om deel te nemen aan een bestuurlijk overleg.

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
10 gr.
windkr. 4