WIJDEMEERSE WEBKRANT
Noordereinde onder druk
's-Graveland, za 28 juni 2008

Frans van Loenen uit 's-Graveland schrok zich wild toen hij in de WieWatWaar las dat het verkeer van de N201 over het Noordereinde wordt omgeleid.

Dossier Verkeer 's-Graveland

ingezonden brief

Bedrogen Kiezers,

Heeft u er ook zo van genoten ? ik wel. Het was fantastisch ! Het is nou precies wat we schijnen te willen. Hulde aan uw gemeente bestuur en de mogelijk ongeëvenaarde misleiding van u als kiezer. Hulde ook aan uw vertegenwoordigers in de gemeenteraad . Die gekozen leden die hebben beloofd met de hand op het hart dat uw belangen bij hen veilig zijn. Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen maar dat zijn er gelukkig niet zo heel erg veel ! Want wat is er met hun gezamenlijke inspanning bereikt ?

Jawel, het Noordereinde is voor een korte tijd uitgeroepen tot DE omleidingroute vanwege werkzaamheden aan de weg Gabrielweg N523 / provinciale weg N201. Dan weten we meteen hoe het straks zal zijn als het herstructureringsplan van de gemeente doorgang vindt. De huizen staan letterlijk te kraken. De herrie is niet meer te overschreeuwen en oversteken om bij de eigen auto te komen in een poging het lawaai te ontvluchten neemt ruwweg 10 minuten afgelopen zaterdagavond, 27 juni 2008. Bomen worden stukgereden, bruggen zuchten zwaar onder de nieuwe overlast en het wegdek is in het geheel niet in staat in haar functie van beschermd dorpsgezicht een bijdrage te leveren. Dat uw pand ernstig in waarde is gedaald is waarschijnlijk de minste van uw zorgen.

De voorgenomen omleiding werd even tussen neus en lippen in Wie Wat Waar gepubliceerd in de editie van 25 juni jl. Een flagrant voorbeeld van opzettelijke misleiding en bestuurlijk wanbeheer. Protest is administratief niet meer mogelijk. En dat hier een beschermd dorpsgezicht niet slechtst wordt gemolesteerd, maar ernstig in gevaar wordt gebracht, hetgeen in regelrechte strijd is met de zorgplicht van alle overheden ingevolge diverse wetgevingen, wordt door onze bestuurders maar gewoon in de prullenmand gegooid.

Dat staat u dus te wachten bij aanvaarding van het herstructureringsplan Noordereinde. In het kader van openbaarheid van bestuur hebben we de hand weten te leggen op het plan van eisen zoals voorgelegd aan de klankbordgroep, die zogenaamd haar goedkeuring hechtte aan het onzalig plan. Ik leid u er even doorheen: "of we het willen of niet, het Noordereinde is een belangrijke verkeersader". Jawel ! Gemaakt door grove onachtzaamheid en nalatigheid van het gemeentebestuur dat haar plicht tot behoud en bescherming van de bomen en het beschermd dorpsgezicht heeft verzaakt. Daarom heeft het bestuur nu besloten tot een herstructureringsplan. Niet de oorzaak maar het gevolg wordt aangepakt. In notulen lezen wij de kreet van het bestuur: "NU HEBBEN WE ONZE KANS". Welke kans ? Gesteld wordt dat het Noordereinde als omleidingsroute moet dienen voor Hilversum en Nederhorst den Berg. Maar het Noordereinde wordt gebruikt als sluiproute. Het is geen belangrijke verkeersader. Het is een beschermd gebied. Aanvoer- en afvoerwegen naar omliggende gemeenten zijn ruim beschikbaar in niet beschermde trajecten, nota bene aansluitend op rijks auto snelwegen en technisch beter uitgerust voor intensief en zwaar verkeer. Geen bomenrijen, een breder en zwaarder wegdek en geen aanwonenden.

Het bestuur baseert haar voorstellen op een berekende verkeerstoename van procenten per jaar. Maar de aanwijzing beschermd dorpsgezicht verbiedt "maatregelen te nemen welke verkeer aantrekkend zouden kunnen werken". Opnieuw dus een grove inbreuk van het bestuur op de bestaande regelgeving en nalatigheid in haar verplichting. Opzettelijk ! In het plan van eisen zegt de gemeente "handhaving van de snelheidsbeperking is nauwelijks mogelijk". Als u het nog snapt mag u het zeggen. Er zou een geluidsarm wegdek worden aangebracht. Broodje Aap ! Het betekent dat uw bestuur alles in het werk stelt om méér verkeer mogelijk te maken, zonder dat u bezwaar kunt gaan maken over toegenomen geluidsoverlast. En tot overmaat van bestuurlijke behendigheid hebben allen die inzage hebben in dit soort stukken een publicatie verbod en worden afspraken met diverse overheidsorganen vooraf en in het geniep gemaakt. Zonder dat de burger (lees kiezer) er iets van weet en zonder dat de keizer dus er iets van mag zeggen, laat staan kan protesteren. Pas vanaf 13 mei jl mag u meepraten (lees: niets meer zeggen).

De meerderheid van de gemeenteraad laat haar kiezers in de kou staan. Driewerf schande ! U bent het niet eens met dit gebrek aan optreden voor uw belangen. Het bestaan van actiegroepen als werkaandeweg.nu in 's-Graveland en KOR in Kortenhoef zijn daarvan het sprekend bewijs. Deze voortrekkers vechten wel in uw belang. Ze lopen zich suf en verdienen alle steun. Ook uw steun. Hoe lang wilt u zich nog laten bedriegen ? Gebruik uw stem nu het nog kan.

Frans van Loenen.

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt en zonnig
20 gr.
windkr. 4