WIJDEMEERSE WEBKRANT
CDA wisselingen
Wijdemeren, vr 27 juni 2008

De raad werd gisteren geopend met een flink aantal CDA feestelijkheden. Betske van Henten wethouder. Esther Luijer terug, Theo Reijn fractievoorzitter. Het kon niet op.

Het was een CDA feestje. Bloemen, cadeautjes en applaus, dat waren de ingrediënten van de eerste drie kwartier in de raad van gisteren.


Esther Luijer

Esther Luijer werd begroet bij haar terugkeer in de CDA fractie en gefeliciteerd met de geboorte van haar dochter.

Betske van Henten werd door het CDA voorgedragen als opvolger van wethouder Wim Neef in het college van Wijdemeren. Zij had om hoofdelijke schriftelijke stemming gevraagd over haar voordracht. Zij bleek unaniem gekozen te zijn, werd beëdigd door burgemeester Don Bijl en nam plaats achter de collegetafel.

Omdat de CDA fractie toen een lid te weinig had, werd Theo Reijn daarna beëdigd als lid van die fractie. Omdat al was aangekondigd dat hij fractievoorzitter zou worden, nam hij direct die rol op zich.


De gaande vrouw en de komende man. Betske van Henten en Theo Reijn.


Kees Haverkamp wordt beëdigd.

Theo Reijn was fractieassistent van het CDA. Die post was nu vacant. Dus werd Kees Haverkamp beëdigd en benoemd tot fractieassistent.


Herman Veldhuijsen

Betske van Henten zat in twee besturen vanuit de raad en was plaatsvervangend raadsvoorzitter. Het CDA stelde voor om Herman Veldhuijsen in die functies te benoemen. Dat leidde tot een protest van Jaap van Waveren (DBL). Hij vond dat het CDA er te gemakkelijk vanuit ging dat die partij de plaatsvervangend voorzitter zou leveren. Zijn voorstel was om René Voigt (DBW) vanwege zijn anciënniteit te benoemen. Dat leidde tot een stemming. Zeven leden stemden voor Voigt, twaalf voor Veldhuisen.

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
22 gr.
windkr. 4