WIJDEMEERSE WEBKRANT
Gondelvaart komt er aan.
Kortenhoef, do 19 juni 2008

Op zaterdag 6 september is het NK Palingroken en de Kortenhoefse Gondelvaart. Een oproep om mee te varen of te helpen.

ingezonden bericht

Gondelvaart Kortenhoef springlevend

De tijd gaat snel en voor we het weten is het alweer zaterdag 6 september 2008, de dag van de 24e Gondelvaart van Kortenhoef. Vol enthousiasme is een vernieuwd team er weer tegenaan gegaan.

De kern van 'ouwe getrouwen' is gebleven, nadat was gebleken dat vers bloed weer nieuw elan in het team had gebracht. Vele handen maken licht werk. En al loopt uiteraard niet altijd alles op rolletjes, de vele positieve reacties zorgen er altijd wel weer voor dat het team er weer enthousiast tegenaan gaat!

En die dip van 2006 moeten we maar snel vergeten. De gondelvaart in Kortenhoef leeft als nooit tevoren en we gaan met slaande trom en vliegend vaandel het jubileumjaar 2009 tegemoet. 25 jaar Gondelvaart van Kortenhoef! We zullen uw hulp weer hard nodig hebben om er een echte klapper van te maken.

Maar nu eerst dit jaar. Vorig jaar zijn we afgestapt van het boekje dat we op de avond van de gondelvaart uitreikten. Een prachtig groot billboard bij de ingang van het Dode Eind geeft de zeer gewaardeerde en broodnodige sponsoren veel meer waar voor hun geld. Daarnaast worden zij op die manier voor veel meer mensen publiekelijk bedankt voor hun bijdragen. Want sponsoring betekent betrokkenheid en is zeker niet vanzelfsprekend! Verder zullen wij de foto's en teksten, die we normaal in het boekje opnamen, nu een prominente plaats geven in onze artikelen in de lokale bladen en op onze nieuwe posters.

En nu ú. Wat kunt u voor ons betekenen? Dat u 's avonds massaal komt kijken is natuurlijk heel belangrijk, maar zonder deelnemers met opgetuigde boten valt er niet veel te beleven. Dus als u zich nu aanmeldt, dan verzorgen wij de voorbereidingen. Ook als u aarzelt, want misschien kan de organisatie u helpen. Wanneer u meedoet, ontvangt u in ieder geval een bijdrage in de onkosten. En natuurlijk kunnen wij ook heel goed extra handjes gebruiken, niet allen tijdens de voorbereiding, maar ook op de dag zelf. We wachten met smart op uw telefoontje naar Yvonne v.d. Brand-Sikking (035 6563513) of Krijn Spaan (035 6560131).

Met vriendelijke groet, Douwe van Essen.

PS.

Voor diegenen die minder bekend zijn met de Kortenhoefse gondelvaarttraditie hierbij wat achtergrondinformatie:

Op de eerste zaterdag van september wordt 's avonds om 21.00 uur langs
de helling van de kanaalbrug een sfeervolle gondelvaart gehouden, waarbij een tiental verlichte pramen langs komt varen. Deze pramen zijn op zeer kunstige wijze opgebouwd en beelden meestal actuele maatschappelijke en politieke onderwerpen uit. Na afloop is op het terrein van de Oude School in een grote tent feest met 'live' muziek en vindt rond 23.00 uur de prijsuitreiking plaats, waarbij de pramen worden beoordeeld door een deskundige jury en door het aanwezige publiek. Eerder op dezelfde dag wordt het Nederlands Kampioenschap Palingroken georganiseerd en is er gedurende de gehele dag een braderie op de Kortenhoefsedijk met veel
oude ambachten.
bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zon en buien
20 gr.
windkr. 4