WIJDEMEERSE WEBKRANT
Alle Mens aan Dek
Kortenhoef, do 24 juli 2008

Op zaterdag 2 augustus 2008 tussen 10.00 en 17.00 uur houdt de stichting Alle Mens aan Dek een open dag op en rond haar schip Mina - Mitzi.

persbericht

Op zaterdag 2 augustus 2008 tussen 10.00 en 17.00 uur houdt de stichting Alle Mens aan Dek een open dag op en rond haar schip Mina - Mitzi in jachthaven de Zuwe, Zuwe 20 te Kortenhoef, gemeente Wijdemeren.

De stichting heeft tot doel vaarvakanties voor iedereen mogelijk te maken, dus ook voor hen die gebonden zijn aan een rolstoel of bed. Het schip is volledig aangepast aan gehandicapten voor meerdaagse vakanties in beslotenheid met hun eigen gezin, familie, kennissen of vrienden. Het schip heeft een vaste schipper. Het wordt gehuurd als was het een zomerhuis. Dat betekent dat de groep zelf zorg draagt voor de dagelijkse inkopen, het koken en de noodzakelijke verpleegkundige of medische verzorging van de gehandicapte. Ook niet gehandicapte gasten kunnen het schip huren, voor een vaarvakantie met vrienden of kennissen. Men kan in overleg met de schipper zelf de route bepalen of kiezen uit acht al voorbereide routes door heel Nederland. Ook vaarten naar Frankrijk of andere bestemmingen in West Europa zijn bespreekbaar, voor zover die over binnenwater te bereiken zijn.

Het schip is voorzien van een hoofd schachtlift, die aan rolstoelers toegang biedt tot de leefruimte en ook het zonnedek. Ook mensen die bedlegerig zijn, maar wel in een rolstoel of op een brancard in half zithouding aan boord kunnen worden gebracht, kunnen met vaarvakantie. Aan boord is een volwaardig hoog - laagbed met papegaai en vier elektrisch verstelbare standen aanwezig. Dit bed kan ook vanuit de slaapruimte naar de woonkamer worden gereden, zodat iemand die bedlegerig is toch deel heeft aan het sociaal verkeer met de reisgenoten. In de slaapruimte is ook een plafondlift aanwezig met tilslings, zodat gemakkelijke transfers van de rolstoel naar het bed of het toilet mogelijk zijn. Verder is er een opklapbare douchebrancard, een toilet met opklapbare beugels en speciale bril aanwezig. Deze toiletbril heeft namelijk een geurafzuiginstallatie en een spoel- en föhninstallatie in zich die met een afstandsbediening kunnen worden bediend.

De stichting heeft een algemeen bestuur en is voor wat betreft de hoogte van de aan de gehandicapte gasten te vragen vergoeding afhankelijk van subsidies, donaties en sponsoring. Het initiatief is van het echtpaar Hensens, dat voorheen een jachtwerf- en rondvaartbedrijf had in Hilversum en Kortenhoef.

Bent u geïnteresseerd dan kunt u het schip op de open dag komen bekijken of daarvoor op een andere dag een afspraak maken via onderstaand telefoonnummer. Voor meer informatie kunt u kijken op de website van de stichting: www.allemensaandek.nl of bellen met nummer 0653212656.

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
26 gr.
windkr. 3