WIJDEMEERSE WEBKRANT
Poemaherten
's-Graveland, vr 18 juli 2008

De edelherten in 's-Graveland zijn er nog steeds. Vanaf het Noordereinde zijn zij regelmatig te zien.

De edelherten in 's-Graveland beginnen poema-achtige kenmerken te vertonen. Een paar jaar geleden werd op de Veluwe een poema gesignaleerd. Althans, sommigen zagen hem, anderen zeiden dat hij er niet was.

Met de edelherten in 's-Graveland gaat het dezelfde kant op. In juni maakte Natuurmonumenten bekend dat er drie edelherten op de buitenplaatsen rondliepen. Men vermoedde van wie de herten waren en zou de vermoedelijke eigenaar aanschrijven om de dieren te verwijderen.

Gisteren stond in de krant dat de herten verdwenen waren, aldus de woordvoerder van Natuurmonumenten. Vandaag gaat het verhaal verder. Hans van Keken sprak een bewoonster van het Noordereinde. Zij ziet de edelherten bijna dagelijks 's avonds in de wei staan, samen met de daar grazende koeien. De dieren zijn dus niet weg.

Swaenenburg

Volgens de 's-Gravelandse zijn de herten van de bewoner van het landgoed Swaenenburg, dat schuin achter het hoofdkantoor van Natuurmonumenten, richting Franse Kampweg, is gelegen. In augustus 2006 ontsnapte ook een edelhert van Swaenenburg. Het dier kwam toen vast te zitten in de slootrand van het Noordereinde, hetgeen veel bekijks trok. Met de hulp van een medewerker van het hertenkamp in Blaricum, gewapend met een verdovingspistool, werd het dier uit zijn benarde positie bevrijd.

Ziet u de edelherten? Stuur ons een foto!

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
regenachtig
18 gr.
windkr. 4