WIJDEMEERSE WEBKRANT
Petitie Noordereinde
's-Graveland, za 5 juli 2008

Actiecomité Werkaandeweg.nu organiseert over de reconstructie van het Noordereinde een grote enquête onder de Wijdemeerders.

Dossier Verkeer 's-Graveland

ingezonden bericht

Werkaandeweg.nu roept alle bewoners Wijdemeren petitie in te vullen over reconstructie Noordereinde


Actiecomité Werkaandeweg.nu organiseert op de valreep van de deadline voor het indienen van zienswijzen over de reconstructie van het Noordereinde een grote enquête onder de Wijdemeerders.

De oprichter, Mario Wouters, zegt dat het noodzakelijk is omdat het comité te veel e-mails en verontruste berichten heeft ontvangen.  "We zijn vooral na de dorpsavond en de afgelopen weken bestookt met e-mails van mensen die de bomen niet willen missen." Volgens Wouters bestaan er veel misverstanden omtrent het verwijderen van de bomen. "Aanvankelijk dachten veel mensen dat de bomen ziek zouden zijn. Niets is minder waar, de overgrote meerderheid van de bomen is kerngezond en die kunnen nog zo'n 15 tot 20 jaar mee."en wellicht langer.

"Daarnaast zijn de bomen onmiskenbaar een historisch onderdeel van ons dorp," zegt Emile Bakker, medeoprichter van Werkaandeweg.nu. "Het is iets waar vele bewoners zich grote zorgen om maken, om ons dorpsgezicht. Ons dorp mag tot een van de meest karakteristieke en historische dorpen van de omgeving worden gerekend en is voor vele mensen een parel van Nederland. Vele mensen maken zich zorgen over hoe ons dorp er over 20 jaar uitziet, en wij maken ons ook grote zorgen. We zijn er bang voor dat ons dorp een hele grote, lange, brede en snelle weg wordt. Maar daar gaan wij absoluut niet mee akkoord," zegt hij.

Werkaandeweg.nu heeft vooral bezwaren over de capaciteitsbeperkende maatregelen van de weg. "Veel te weinig maatregelen om het verkeer te remmen, zo is er een klein 30-kilometer stukje, en de rest is een advies 30 kilometer zone. Geen enkele wegversmalling bijvoorbeeld. Nee nog sterker, de weg wordt optisch verbreed, onze gezonde prachtige mooie oude bomen worden
allemaal gerooid en daarvoor komen kleine jonge, rechte beuken in de plaats. Verder van de weg af," zegt Wouters. Hierdoor zou het Noordereinde breder gaan lijken, waardoor er nog uitnodigender harder gereden kan gaan worden.

"Dus een strakke asfaltlaag en een breder lijkende weg, met lelijk jonge beuken dat is niet meer het oude romantische ¹s-Graveland wat vele mensen kennen. Tot nu toe heeft de gemeente continu geschermd met de "klankbordgroep". Deze groep van belanghebbenden zou "voor" de reconstructie zijn, maar wij zijn erachter gekomen dat de klankbordgroep juist intern verdeeld is en het helemaal niet eens is met het voorstel dat momenteel op tafel ligt."

"Een ander gehoord argument van de gemeente is dat ze vinden dat er "iets moet gebeuren voor de omwonenden". Ook wij vinden dat de weg opgelapt moet worden, de gaten worden gedicht. Maar we willen nu wel eens weten hoeveel mensen voor rooien van de bomen zijn, en we weten dat dit bijna niemand is. Dus vandaar deze enquête."

Wouters en Bakker roepen iedereen in de gemeente op naar de site
www.werkaandeweg.nu te gaan, de petitie te downloaden, uit te printen en in te leveren bij de leden van werkaandeweg.nu. "Dan leveren wij het en masse in bij de gemeente. Maar dat moet dan maximaal maandag 7 Juli want anders is het te laat," besluit Bakker.

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
24 gr.
windkr. 2