WIJDEMEERSE WEBKRANT
Voorkeursrecht Dorpscentrum
plaats, dag 1 december 2008

B en W hebben op 22 december op vier percelen in Oud-Loosdrecht, voor een periode van tien jaar, het voorkeursrecht voor de gemeente gevestigd.

persbericht

Gemeente vestigt voorkeursrecht in Dorpscentrum Oud-Loosdrecht

Burgemeester en wethouders hebben op 22 december op vier percelen in Oud-Loosdrecht, voor een periode van tien jaar, het voorkeursrecht voor de gemeente gevestigd. Het gaat om gronden aan de Oud Loosdrechtsedijk  225 - 227, en om een waterstrook.

De vestiging van voorkeursrecht houdt in dat eigenaren die hun grond willen verkopen, die eerst aan de gemeente moeten aanbieden. De gemeente kan al dan niet besluiten om tot aankoop over te gaan. Als de gemeente niet aankoopt, dan kan de eigenaar de grond vervolgens aan een andere partij aanbieden.

Door het vestigen van het voorkeursrecht kan Wijdemeren de regie houden bij de verdere planontwikkeling in het gebied. De gemeente wordt nu in staat gesteld om eventuele ongewenste grondtransacties aan derden, waardoor prijsopdrijving door tegen elkaar opbiedende marktpartijen kan optreden, te voorkomen. Dat zou een negatieve invloed hebben op de financiële en economische haalbaarheid van de plannen voor het Dorpscentrum Oud-Loosdrecht.

Wijdemeren maakte eerder dit jaar ook al gebruik van dit in de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) geboden middel, om te voorkomen dat derden gronden in het plangebied kopen.

Op 29 januari 2009 wordt dit collegebesluit aan de gemeenteraad ter bevestiging aangeboden.

Dossier Dorpscentrum

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
8 gr.
windkr. 2