WIJDEMEERSE WEBKRANT
Het Kan Anders
Wijdemeren, vr 19 december 2008

De gescheurde GroenLinks fractie had gisteren nieuwe plaatsen aan de tafel ingenomen. DBL als buffer tussen Edwin Bult en Hilbrand Korver.

Met de driekoppige DBL fractie tussen hen in zaten Edwin Bult, het enig overgebleven GL raadslid, en Hilbrand Korver, van de nieuwe fractie Het Kan Anders (HKA), op veilige afstand van elkaar gisteren aan de raadstafel.

Geen steun voor Korver

Beiden lazen een verklaring voor. Edwin Bult betoogde dat bestuur en leden van GroenLinks verrast waren door het feit dat Hilbrand Korver het raadsbesluit over de reconstructie van het Noordereinde wilde heroverwegen, terwijl er geen nieuwe feiten aanwezig waren. De daarop volgende discussie leidde tot het uittreden van Korver.

Fout voorgelicht

Hibrand Korver verklaarde dat hij tijdens de beraadslaging over de reconstructie voortdurend fout was voorgelicht door het college. Hij somde een groot aantal zaken op die volgens hem fout waren gegaan. De inspraak, die volgens het college netjes was verlopen, maar toch 220 bezwaren opleverde. Het onderzoek naar de gezondheid van de bomen dat volgens hem niet goed was uitgevoerd en waarover steeds verschillende data genoemd werden. De mededeling van het college dat de subsidie van de provincie zou vervallen, die bij navraag bij de provincie onjuist bleek. En zo nog een flink aantal zaken.

In die inzichten werd hij gesteund door de leden van GroenLinks, aldus Korver. De consequentie daarvan, het heroverwegen van het raadsbesluit, werd echter niet door leden en bestuur gesteund. Een gebrek aan dualisme, aldus Korver. Reden voor hem om afscheid te nemen van GroenLinks.

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
6 gr.
windkr. 2