WIJDEMEERSE WEBKRANT
Sombere laatste raad
Wijdemeren, vr 19 december 2008

Burgemeester Don Bijl opende de laatste raad van 2008 gisteren in een enigszins sombere stemming. Twee wethouders weg en onder curatele.


Burgemeester Don Bijl: imagoschade.

Meestal wordt het jaar in de laatste raad opgewekt afgesloten, zo verklaarde burgemeester Don Bijl. Zo niet 2008. De gemeente is in 2008 twee wethouders kwijtgeraakt, Wim Neef (CDA) en Wim Lorjé (VVD). Dat is geen goed signaal naar de buitenwereld.

Daarbij komt het feit dat Wijdemeren door de provincie onder curatele is gesteld omdat de meerjaren begroting tekorten te zien geeft. De begroting is niet op orde. Volgens Bijl moet de raad dan ook de consequenties daaruit trekken en heldere keuzes maken om de begroting weer op orde te krijgen, ook als dat niet leuk is.

Imagoschade

Het aftreden van de beide wethouders en het preventief toezicht door de provincie zorgen voor imagoschade aan Wijdemeren, aldus Don Bijl. René Voigt (DBW) vond dat het beeld te dramatisch werd voorgesteld. "Wij kunnen gewoon de begroting uitvoeren. Alleen als we daarvan afwijken, dan moeten we goedkeuring aan Haarlem vragen. Er is niet zoveel aan de hand." Dat waren de burgemeester en wethouder van Financiën Lia Moote niet met hem eens. Voor een zelfbewuste gemeente is het niet goed wat er gebeurd is, vonden zij.

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
6 gr.
windkr. 2